Hot!

Rome zelf

Rome zelf

Rome is een van de kribben van de Europese cultuur, een stad waar je verschillende lagen van geschiedenis en kunst kunt zien. Om deze ervaring te voltooien, moet u de lokale gerechten proeven, een van de meest aangename delen van het culturele erfgoed. De Romeinse keuken wordt beschouwd als eenvoudig en vrij arm in vergelijking met andere Italiaanse regio’s, maar het zal je tong wel bevallen als je de toeristische restaurants vermijdt. Hier zijn enkele typische gerechten en de beste plaatsen om ze te proeven.

Pizza

Het maakt niet uit wat voor soort pizza je leuk vindt, de eenvoudige “Margherita” met tomaten, mozzarella en basilicum of “Capriccio’s” met ham, olijven, paddenstoelen en artisjokken, Rome zal je niet teleurstellen. Probeer “Pizzeria ai Marmi” of “Dar Poeta” in de karakteristieke wijk Trastevere. Vergeet niet de voorgerechten – gefrituurde courgette-bloesems of rijstballen met ragu-saus. Een andere bekende plek voor pizza in het historische centrum is ‘Baffetto” in de buurt van het Piazza Navona. Ze hebben allemaal een eenvoudig ontwerp en geen van de bovenstaande neemt reserveringen in beslag, dus kom vroeg aan, ongeveer 18.30 uur of bereid je in om in de rij te staan als je bij het avondeten bent dat begint in het centrum van Italië om 19.30-20.00 uur. Als je de platte en knapperige Romeinse pizza niet lekker vindt en de voorkeur geeft aan de Napolitaanse high crust fluffier, werd vorig jaar in Rome, de beroemde Napolitaanse pizzeria “Da Michele” vlakbij Piazza del Popolo geopend.

Pasta

Typische Romeinse pasta komt uit de traditie van een herder. De eenvoudigste is “Gricia”, gekleed met gerookte varkensvleeswangen, zwarte peper en geraspte Pecorino-kaas. Als je er tomaten en een chilipeper aan toevoegt, krijg je een “Amatriciana”. “Cacio e Pepe” is gekleed met geraspte Pecorino Romano-kaas en zwarte peper. De meest consistente is Carbonara, gemaakt met spek, rauwe eieren, geraspte pecorino en Parmezaanse kaas. De ingrediënten zijn heel eenvoudig, dus het is romig van smaak en bereid door zowel de lokale bevolking als toeristen, afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten en het bereidingsproces. Het geheim is om er water op te zetten om een romige saus te vormen. Voor een echte gourmand-ervaring, probeer “Mani in Pasta” in Trastevere of “Spaghetteria A Casa di Alice” in de buurt van Piazza Fiume. Als u een stijlvolle ervaring wilt, probeer dan het Michelin-restaurant “La Pergola” in het hotel Rome Cavalieri in de regio Balduina.

Tiramisu

Wees niet rijk met pasta en pizza, laat wat ruimte over voor het dessert. Tiramisu was niet traditioneel een Romeins gerecht, maar het werd decennia’s geleden door de Eeuwige Stad zonder enige tweede gedachte aangenomen. Het klassieke recept bestaat uit vier basis ingrediënten: mascarpone-kaas, eieren, koffie en Savoyaardse koekjes. De meest bekende plaats voor tiramisu in Rome is “Pompi”. Ze begonnen in de wijk Re di Roma met de klassieke koffieversie en voegden toen aardbeien, bananen en pistachenoten toe. Ze waren zo succesvol dat de eigenaars verschillende winkels in de stad openden. De meest centrale is in de buurt van de Spaanse Trappen. Veel locals geven de voorkeur aan meer ambachtelijke plaatsen, zoals “Roscioli” in de buurt van Campo de Fiori.

Tags:

Leave a comment