Hot!

Portugal

Portugal

Het land Portugal is heel erg populair bij de zonvakantiegangers, bij de natuurliefhebbers, en de feestbeesten. Ook als is het land nog niet zo populair als Spanje, is dit land erg populair bij de toeristen. Portugal heeft een heerlijk ontspannen sfeer. We nemen je mee naar de Portugese cultuur. Al ga je naar Portugal op vakantie is het wel natuurlijk belangrijk om een beetje wat over de sfeer en de gewoontes te weten.

De inwoners van Portugal

Portugal is goed gevuld qua inwoners. Het heeft een populatie van ruim 10 miljoen inwoners. De meeste inwoners van Portugal wonen rondom Lissabon (de hoofdstad van Portugal), zo’n 1,9 miljoen mensen zijn daar te vinden. Daarna komt de tweede grootste stad van Portugal: Porto. Verder leven Portugezen vaak rond de kustgebieden dan echt in het binnenland.

Taal Portugal

Wat veel mensen niet weten en niet verwachten is dat Portugees op nummer vijf staat van meest gesproken taal van de wereld. Ongeveer 260 miljoen mensen in de wereld spreken de taal Portugees. Het stamt af van Spaans en Latijns wat zich in de vijftiende eeuw helemaal zelf heeft ontwikkeld. Het verschil van Spaans is groot, maar ze begrijpen elkaar wel gemakkelijk. De taal heeft helemaal zijn eigen karakter. De taal is voor Nederlanders erg moeilijk verstaanbaar en lijkt zelfs soms een beetje Russisch.

Tradities

De tradities zijn erg beïnvloed door de gebruiken van de katholieke kerk. Portugezen zijn erg conservatief en traditioneel. Al zijn er dingen anders in de familie, of grote veranderingen wordt dit binnen de Portugese families niet snel geaccepteerd. Bij de Portugezen staat familie op nummer 1, je zult denken dat zou wel veranderd zijn in de 21e eeuw, maar nee zeker niet, dagelijks zie je de tradities en gebruiken terug. Wat dus geld in het leven van een Portugees is familie, dit uit zich dan ook in sociale contacten. Het netwerk en ook zelfs het werk staat absoluut op nummer twee.

Wat gebruikelijk is, is om als je in een ruimte binnenkomt iedereen in de zaal even netjes een hand te geven. Dit geeft aan dat je nog niet iedereen echt kent. Dit geld gewoon voor iedereen, voor mannen, voor kinderen, en voor vrouwen. Al vertrek je weer, schud je ook nog even de hand met elkaar. Bij mensen die je kent is dit anders, die omhels je even of zoals mannen dat doen een klopje op de rug. Vrouwen geven twee kussen op de wang.

Klimaat Portugal

Portugal is zeker een van de warmste landen die we in Europa hebben, het land heeft een mediterraan klimaat. In de zomer is het rond de 28 graden, met een windje al zit je vlakbij de zee. Rond de maanden mei en juni kan het af en toe nog wel is een beetje nat zijn. In Portugal zijn het droge zomers, in de nacht is het vaak wel een stuk koeler dan overdag. Verder zijn het zachte winters in Portugal, sneeuw en ijs zul je daar niet snel tegenkomen.