Hot!

Op vakantie in eigeland

Op vakantie in eigeland

Vakantie.. iedereen is daar wel eens aan toe en iedereen al er vast van dromen. Vaak zien wij op vakantie gaan als echt een tijdje naar t buitenland gaan, maar daarbij vergeten we dat vakantie in eigen land eigenlijk net zo leuk kan zijn (als het weer een beetje mee zit natuurlijk) In landen als Frankrijk en Spanje komt dat zelfs erg vaak voor, ze hoeven natuurlijk niet ver te reizen voor de lekkere Spaanse zon. In Nederland is vakantie in eigen land zeker ook geen slecht idee!

Vakantie bestemmingen in Nederland

  1. Waddeneilanden: Niet tot verbazing staan de Waddeneilanden natuurlijk in de top van vakantie bestemmingen in Nederland: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De 5 eilanden staan vooral bekend om hun mooie zandduinen, brede zandstranden, voor een lekker terrasje in de mooie natuur ben je hier ook zeker op de juiste bestemming. Op de Waddeneilanden zal u zich zeker niet vervelen, vooral voor de echte natuurliefhebbers is op de eilanden genoeg te doen: een lekker stukje lopen of juist de mooie fietspaden afrijden. Voor de mensen die liever ‘cultuursnuiven’ zijn er genoeg kleine dorpjes waar u niet op uitgekeken raakt.
  2. Zeeland: Van het uiterste in het noorden naar totaal de andere kant, zeeland, de provincie die niet alleen aan zee ligt, maar ook ‘in’ de zee. Doordat het aan zee ligt is de wind er ook vaak niet te missen, dat maakt het wel leuk voor de liefhebbers van watersport. Als je aan zeeland denkt, denk je aan lange polders en veel dijken. Er zijn veel historische stadjes die het bezoeken zeker waard zijn, sprekend over Middelburg, Domburg, Vlissingen en meer! Ohja en niet te vergeten: Renesse, de plek voor de jongeren in de zomer.
  3. Zuid-Limburg: Doordat Limburg het meest zuidelijke punt is van Nederland, dus ook het dichtst bij de evenaar, heeft Limburg de warmste temperaturen van het kikkerlandje. Dat heeft natuurlijk ook te maken met wat bergen en dat de provincie geen koude luchtstromen van de zee toegewaaid krijgt. Wat is er eigenlijk te doen in Limburg? Nou genoeg! Het bezoeken van de mergelgrotten, een lekker stukje Limburgse vlaai, hele oude steenkoolmijnen en musea zorgen ervoor dat je je tijd in Limburg goed kan benutten.

Keuze zat!

In Nederland zijn er genoeg vakantieparken met veel en leuke faciliteiten voor jong en oud, naast vakantieparken kunt u er natuurlijk ook voor kiezen naar een camping te gaan. Lekker aan t water of juist in de mooie natuur. Ten slotte zijn er ook huisjes die u kunt huren voor de gewenste tijd en voor de luxe poezen: hotels overal! Kortom voor ieder wat wil.