Hot!

Mosselen recept

Mosselen recept

Laatst kwam mijn broer met het idee om mosselen te gaan eten. Om eerlijk te zijn heb ik hiervoor nog nooit mosselen klaar gemaakt. Ik ben op het internet gaan zoeken naar verschillende recepten voor mosselen. Ik heb veel inspiratie opgedaan en geprobeerd een eigen draai te geven aan de recepten die ik tegen kwam. Ik heb gebruik gemaakt van een lichte bier, dit heeft er voor gezorgd dat er een frisse smaak vrij kwam. Ik heb ervoor gekozen om de mosselen klaar te maken met bier, samen met wat citroengras en appel. Ik moet zeggen dat het erg goed gelukt was, ook al was het de eerste keer voor mij om mosselen klaar te maken.

Hoe maak je de mosselen klaar?
Het klaarmaken van mosselen is heel erg makkelijk te doen en ze zijn ook nog eens super snel klaar. Het enige waar je veel tijd aan kwijt zal zijn, is het schoonmaken en controleren van de mosselen. Waar je goed op moet letten bij het controleren van de mosselen is dat deze soms niet reageren. Soms gaan ze niet dicht en als je ze dan later nog eens gaat controleren gaan ze ineens wel dicht. Dus gooi de mosselen niet te snel weg. Maar als je toch twijfelt moet je ze niet eten, want je kunt echt goed ziek worden als je een verkeerde mossel eet. De groentes die je bij de mosselen wilt eten kun je zelf bepalen, kies iets wat jij lekker vind of dat wat iedereen lust. Het is dan wel de bedoeling dat je de groentes op eet, want deze zijn goed beetgaar geworden.

Mosselen recept

Dit recept is bedoeld voor twee personen en is snel en gemakkelijk in elkaar te zetten. Je bent ongeveer 20 tot 25 minuten bezig om klaar te zijn. De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: 2 kilogram mosselen, 2 wortels, 1 licht biertje naar keuze (zorg voor een fris biertje), 4 bleekselderij stengels, 2 uien, paar takjes peterselie, peper en zout om op smaak te brengen. 

Bereidingswijze:

Om mee te beginnen gaan we de bleekselderij schillen en snijden we de wortels in pakjes. Hierna gan we de peterselie hakken en de uien grof snijden. Dan is het nu tijd om de mosselen te controleren. Staan de mosselen een klein beetje open? Dan moet je er even goed op tikken om te kijken of deze dicht gaan. Als ze niet dicht gaan leg ik ze altijd heel even apart om het later nog eens te proberen. Haal als je ze gecontroleerd hebt de baardjes ervan af en borstel ze schoon. Dan is het nu tijd om een grote pan te pakken en hier het bier in te gieten, voeg hier de groentes met de mosselen en een beetje peper en zout bij. Zet de pan op het vuur en laat dit ongeveer staan voor tien minuten met de deksel op de pan. De mosselen zijn pas klaar als deze open zijn komen te staan. Dan is het nu tijd om de mosselen met de groente te serveren, want de groenten is nu ook beetgaar. 
Je kunt natuurlijk ook sausjes bij de mosselen eten. De sausjes die je hiervoor wilt gebruiken kun je zelf kiezen. Eet smakelijk!

Tags: