Hot!

Mexico

Mexico

Mexico is een enorm groot land midden in Amerika. Het grenst aan de zuidkant van Belize en aan de noordkant van de Verenigde Staten. De oppervlakte van Mexico is zo’n 44 x groter als de oppervlakte van Nederland, aardig groot land dus. Hierdoor zijn er dan ook veel verschillende culturen te vinden in Mexico als het gaat om de regio’s. In Mexico valt dan ook veel te beleven, je kunt er een boek over schrijven.

Op vakantie naar Mexico

Om maar even met de deur in huis te vallen: als je een heerlijke vakantie wilt, is Mexico de perfecte plek! Een voortreffelijk klimaat, prachtig mooie witte stranden en hotels waar je van top tot teen wordt vertroeteld zorgt elk jaar weer voor miljoenen toeristen. De meeste toeristen die daar te vinden zijn komen uit Canada of de Verenigde Staten, en als je dat geografisch bekijkt is dat natuurlijk ook niet heel gek. Wat voor ons een vakantie naar Spanje is, is voor hun een vakantie naar Mexico. Je zult misschien denken als je aan Mexico denkt de prachtige palmstranden en de luxe hotels, maar nee Mexico is veel meer dan dat. Het land heeft namelijk een geweldig bijzondere cultuur waar van alles te beleven is. Bijzondere steden, mooie stukken natuur die zeker het bezoeken waard zijn. Voor een rondreis is Mexico dan ook zeer zeker geschikt. Al ben je er een keer geweest, wil je d’r vast en zeker vaker heen om meer te kunnen ontdekken van dit prachtige bijzondere land.

De Maya’s

Je kent Mexico waarschijnlijk wel door de Mayacultuur. In het centrale deel van Midden-Amerika wonen al ongeveer tweeduizend jaar de Maya’s. Nu de tijd zijn ze veel te vinden in het zuiden van Mexico, de gebieden binnen Belize, El Salvador en Honduras. De Mayacultuur heeft zichzelf een schrift bedacht wat maar liefst uit 850 tekens bestaat. Dit was natuurlijk erg moeilijk te ontcijferen, maar nu de tijd denkt men dat het Mayaschrift zo goed als ontcijferd is.

Op hun hoogtepunt leefde de Maya’s in stadstaten met daar omheen erg veel landbouw. Maar helaas ontstond er hebzucht bij de Maya’s die de echte oude cultuur de das omgedaan hebben. Er ontstond een oorlog tussen de Spanjaarden. Nu kunnen we nog maar anderhalf miljoen van de bevolking in Mexico Maya’s noemen en dit was voor de oorlog 120 miljoen.

De bevolking

De bevolking in Mexico wordt als maar groter en groter. In 1900 woonden er maar 14 miljoen mensen en dat terwijl het land 44x groter is als Nederland, en Nederland telt 17 miljoen inwoners. 50 jaar later stond de telling op 25 miljoen mensen, en op dit moment ruim 97 miljoen inwoners, Mexico is dus flink gegroeid. Door de betere leefomstandigheden, en de goede economie zorgt dit voor meer inwoners in het land. Ook is dan dus de levensverwachting in Mexico erg toegenomen. Zo zou iemand die tussen 2005 en 2010 is geboren ongeveer 76,3 jaar oud worden. Iemand die tussen 1950 en 1955 is geboren zou slechts 50,7 jaar oud worden.