Hot!

Marokko

Marokko

Marokko word oorspronkelijk het Koninkrijk Marokko genoemd. Marokko is een land die in Noord-Afrika ligt en grenst aan het Middellandse zee. En behoort tot de landen van Maghreb zoals , Mauritanië , Libië , Tunesië en Algerije. De lidstaten van Marokko zijn de OIS , de VN en de Arabische Liga.In Marokko is de inheemse koninkrijk Mauretania de oudste staat tot nu toe en die bestond 110 jaar voor Christus. Vanaf 790 tot 1912 bestond het sultanaat van Marokko , die door Arabische dynastieën en Berbers werd bestuurd. Toen het land zich onafhankelijk van Spanje en Frankrijk verklaarde op 3 maart 1956 werd Marokko een moderne staat. De bezetting van Spaanse en Franse in Marokko begon in 1911 en duurde tot 1956. Rabat is de hoofdstad van Marokko en Casablanca de meest grote stad van Marokko. De overige belangrijke steden van Marokko zijn , Marrakesh ,Agadir , Oujda, Fez en Nador.

De Geschiedenis van Marokko

Zelf voor christus woonden al jaren miljoenen mensen op het gebied waar nu Marokko ligt. Dit gebied werd als Maghreb aangeduid dit is het noordelijke gedeelte van Afrika. De landen die hier tot behoren zijn Tunesië , Algerije, Mauritanië en , Libië. omdat Marokko tot deze landen behoorde werd het gebied daarom Maghreb genoemd. Veel heersers hebben dit gebied voor eeuwen geregeerd , zoals Idris ibn Abdallah. Hij stichtte in 188 de Idrisiden dynastie de macht van de nakomelingen werd tot 985 gehouden. Het gebied werd in de 11e eeuw door de Almoraviden verenigd en door hun werd het gebied erg belangrijk beschouwd. De volgende eeuwen werd de macht overgenomen door volkeren.

De Geologie van Marokko

Dit landf bestaat uit een deel vruchtbare kuststrook die zich grenst aan het Atlantische Oceaan en een grote deel uit woestijnen. Door het land loopt er een brede gebergteketen , als hoogtepunt heeft hij het Atlasgebergte met een hoogtepunt van 4.165 word dat punt Jebel Toubkal genoemd. en de Jebel Toubkal is de bariere tussen het kustgebied die zeer vruchtbaar is en de woestijn genaamd Sahara die erg bekend is. Marokko is een land die zeer rijk is aan delstoffen en mineralen zoals, ijzer , fosfaat , lood , mangaan , zout , koper en zout en heeft ook een beschikking tot olie reserves in hun grondgebied. Naast de bovengenoemde delstoffen en mineralen is het land ook bekend met zijn fosielen , zoals haaientanden en mosasaurussen. Het is ook handig om te weten dat het in een noordelijke Rifgebergte ligt.

Religie in Marokko

Het geloof in Marokko is de islam met een percentage van 98,7% en de overige geloven zijn 1,1% het christendom en 0,2% het jodendom . hun God is Allah en de profeet heet Mohammed. Als heilige boek lezen ze de koran. Dagelijks zingt de muezzin vijf keer per dag zodat de Marokkaanse moslims kunnen komen om de bidden. De mannen moeten naar de moskee gaan om hun plicht als een moslim te vervullen en dit moet elke dag vijf keer gebeuren. Ramadan is het moslimse feest die groot gevierd word, dan vasten alle moslimse mensen een keer per jaar een maand lang , dan mogen ze een bepaalde tijdstip niet eten en ook niet drinken. Ze vasten van zonsopgang tot de zonsondergang kinderen hoeven niet te vasten. Na de zonsondergang mag je beginnen met het eten en word dit de iftar genoemd meestal eten ze dan , dadels en lekkere Marokkaanse gerechten .