Hot!

Kerstmis

Kerstmis

Tijdens kerstmis wordt de geboorte van Jezus Christus herdacht. Volgens de bijbel is Jezus Christus in Bethlehem geboren. Het kerstfeest wordt gevierd door biljoenen mensen over de hele wereld. Het kerstfeest wordt op 25 en 26 december gevierd. 

Kerstman

De kerstman is een figuur die bedacht is door de bevolking. Hij deelt cadeautjes uit aan kinderen tijdens de kerst. De kerstman heeft een gezette figuur en draagt een rode pak met een zwarte riem en hij heeft een lange witte baard. In Amerika wordt hij Santa Claus genoemd. In Groot-Brittannië wordt hij Father Christmas genoemd en zo hebben vele landen een andere naam voor de kerstman. 

Ook heeft de kerstman hulp van zijn kerstelfjes. De elfen maken en verpakken de cadeautjes voor de kinderen. De elfen dragen kleding die rood en groen zijnen woorden vaak afgebeeld met puntoren. De elfen wonen samen met de kerstman en zijn rendieren op de Noordpool. Volgens de verhalen heeft de kerstman 8 rendieren. De rendieren trekken de slee waar de kerstman en de cadeautjes erin zitten. De kerstman brengt de cadeautjes in de nacht naar de huizen waar de kinderen wonen. Hij gaat door de schoorsteen en legt het cadeautje onder de kerstboom. Er staan koekjes en een glas melk klaar voor hem als een beloning. 

Kerstboom

De kerstboom is een naaldboom die tijdens kerst in huis staat. De kerstboom boomsoort is meestal een spar. De kerstboom is dan versierd. De boom wordt gedecoreerd met slingers, kerstballen, cadeautjes, kaarsjes, lichtjes, engelenhaar, kerst dorpjes en natuurlijk de piek. Iedereen kan de boom anders versieren bijvoorbeeld de ene houdt een kleurschema aan en de ander wilt zelfgemaakte kerstballen erop hangen. Er zijn zeker genoeg creatieve ideeën. 

Kunstkerstboom

Er bestaan ook kunstkerstbomen. Dat zijn nagemaakte kerstbomen en ze zijn in het algemeen gemaakt van plastic. Deze bomen zijn te koop bij bouwmarkten, kerst winkels, webshops en tuincentra. Een kunstkerstboom kun je steeds keer op keer gebruiken, de normale kerstboom niet. 

De grootste kerstboom

De grootste kerstboom in Nederland is te zien in IJsselstein. De eerste keer dat de kerstboom er stond was in 1992. De kerstboom is te zien door ongeveer 120 lampen. De lampen zitten vast aan de tuidraden van de hoge zendmast Gerbrandytoren. De toren is maar liefst 366,8 meter hoog. De boom wordt gesponsord en dat is de vraag of het wel of niet opgetogen wordt, want het optuigen en afbreken van de grootste kerstboom is zeer prijzig, namelijk rond de €65.000,-.

Kerstcadeau tips

Per persoon is het natuurlijk anders, maar hier zijn een paar inspiraties voor kerstcadeaus die je aan anderen kunt geven. 

Voor vrouwen

Voor vrouwen zijn er veel inspiratie voor kerstcadeautjes. Wat altijd goed doet zijn parfums, geurkaarsen, sieraden, shower foam en make-up. Ook zijn er unieke cadeaus zoals een thee cadeauset, een föhn, een fleece deken, een toilettas, een smoothiemaker en een yogamat.

Voor mannen

Voor mannen is het meestal moeilijker om een kerstcadeau te vinden dan voor een vrouw. Inspiraties voor een kerstcadeaus voor mannen kan bijvoorbeeld iets zijn zoals een bierpakket, een cocktailset, een speaker, een scheerset of een boksbal.

Voor kinderen

Voor kinderen zijn er verschillende leeftijdscatergorieën, maar de volgende cadeaus zijn goed voor alle kinder leeftijdscategorieën. Wat een goed cadeau voor kinderen zou kunnen zijn zijn kleurpotloden, nachtlampje, knuffels, dominostenen of een rugtas.

Tags: