Hot!

Gietvloeren

Gietvloeren

Gietvloeren werden eerst vooral beperkt gebruikt als in sportzalen, productiehallen of bedrijven. Door de tijd heen zijn gietvloeren ook steeds populairder geworden in de branche van woningen.

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren worden met de hand gegoten op een ondervloer. Doordat een gietvloer zichzelf uitvlakt, krijgt de vloer een mooie en egale uitstraling, dat de vloeren geen naad hebben helpt ook me bij de egale look van de vloer. Gietvoeren zorgen voor een moderne look. In veel ruimtes kunnen deze vloeren worden geplaatst, en kunnen op ook verschillende manieren worden geplaatst.

Soorten gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren, de populairste zijn toch polyurethaan of epoxy. Daarnaast zijn er nog andere bekende vloeren die vaak worden gekozen;
Polyutheraan: dit is een pu vloer die een taaie en elastische grond vormt, ontstaande scheuren die onder de vloer zijn ontstaan, zijn hierdoor bijna niet te zien. Naarmate de tijd vordert kan het zijn dat scheurtjes iets meer aan het oppervlak komen. De vloeren hebben mogelijkheid om afgewerkt te worden in matte af laklaag of een zijdeglans laag.
Epoxy: deze vorm van gietvloeren zijn een stuk harder, daarentegen komen kleuren beter tot uiting doordat de kleurpigmenten zich makkelijker mengen met epoxy. Wel houdt dat in dat epoxy vloeren sneller verkleuren.
Troffelvloer: een andere naam voor een troffelvloer is een mortelvloer. Een mortelvoer bestaat uit erg kleine, fijngemalen, grind- of kwarts korrels. Doordat de korrels worden gecombineerde met epoxyhars ontstaat er een harde en zeer stevige vloer. De vloer ziet er hygiënisch uit en is bestand tegen slijtage.
Mortex: mortex is materiaal dat waterdicht is, en dus erg goed bestendig tegen ruimte waar zich veel vocht bevindt, daarom vind je deze vloeren vaak terug bij gebouwen als zwembaden. de vloer bestaat uit cement, kalk en een paar toeslagstoffen.
Cementgebonden: deze gietvloer bevat minstens twee lagen, vooral cement, toelsagstoffen en bindmiddelen. Afgewerkt wordt de vloer met een laag wax of polyutheraan. Vuil en vocht zullen zo op de ondergrond minder effect hebben. Toch is voor vochtige ruimtes deze soort gietvloer niet erg geschikt, dat komt doordat de ondervloer een open structuur heeft. Dat houdt in dat de vloer niet vochtbestendig is.

Voordelen van een gietvloer.

Onderhoud is een eenvoudig klusje. De naadloze vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Doordat er geen naden zijn is vuil makkelijk weg te halen, want het kan niet tussen de voegen komen.
Plaatsing en opbouw. Gietvloeren zijn erg dun, vaak maar een paar millimeters dik. Hierdoor kan een nieuwe vloer dus vaak gewoon over de oude vloer heen worden gegoten. Voor vloeren geld; hoe dikker de opbouw van de vloer, hoe lastiger het zal worden om de vloer te renoveren.
Past bij meerdere soorten stijlen; de gietvloeren kunnen in een moderne omgeving worden toegepast. Maar ook bij een industrieel stijl staan gietvloeren erg mooi. ook in badkamers komen gietvloeren te pas!