Hot!

Geld lenen

Geld lenen

Tegenwoordig zijn er veel mensen die geld lenen. Dit doen ze omdat, deze mensen niet beschikken over genoeg spaargeld om een duur product of dienst te betalen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een auto, huisverbouwing, vakanties of een woning. Deze mensen kunnen hiervoor een lening afsluiten. De leningen kunnen ze afsluiten bij de bank of van familie en vrienden. Het geld kunnen ze dan gebruiken voor hun eigen doeleinde. Geld lenen is in Nederland de laatste jaren steeds populairder geworden. Omdat ze verschillende doeleinden hebben en steeds verleidelijker worden gemaakt in de marketing. Na de lening wordt het voor de helft van de tijden goed afgerond. Hierna worden de wegen in vrede afgesloten voor particulier en bank.

Rente

Geld is natuurlijk niet gratis en dient terug te worden betaald. Dit kan op verschillende manieren, zo kun je ervoor kiezen om het bedrag in termijnen af te betalen. Buiten het feit dat het geld terug moet worden betaald, betaal je ook nog eens extra rente. Dit is een percentage boven op het geleende bedrag. De rente die je betaald is de winst voor de bank die je het geld leent. Rente kan bij verschillende banken verschillen. Bij sommige banken krijg je extra geld als je lang spaart maar bij sommige banken is dat ook weer niet zo. Rente kan je zien als 2 dingen die elkaar scheiden. De ene soort rente is wat je moet betalen en dat bovenop je geleende geld komt en het andere gedeelte is wat je van de bank krijgt als een soort beloning voor langtijdig sparen op een bepaalde manier.

Soorten leningen

Er zijn meerdere leningen die mensen kunnen afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een lening omdat mensen geld nodig hebben voor iets leuks bijvoorbeeld een auto of een spel. Mensen kunnen hiervoor naar een bank of een particulier. Het is echter wel verstandig om eerst te berekenen of je alles terug kan betalen als de tijd rijp is. Een ander soort lening is een hypotheek als iemand een duur goed wil kopen of een pand zoals een huis of gebouw. Heeft men vaak geen geld om dit in een keer te kunnen betalen. Het moet eerst geleend worden en via termijnen overgemaakt worden omdat het vaak zo’n groot bedrag is. Mensen die dit bedrag niet terug kunnen betalen moeten later met de bank zelf in gesprek.

lenen kan gevaarlijk zijn

Veel mensen kennen niet de risico die lenen met zich meedraagt. Voor een bank is het altijd belangrijk dat geld uiteindelijk met een deel winst terugkomt. Je kiest bijvoorbeeld een lening uit en maakt met de bank duidelijke afspraken. Of sociale en psychiatrische nagetrokken worden verschild per bank. Veel mensen komen later in de problemen omdat ze niet doorhebben dat geld lenen geld kost. Gelukkig zijn er steeds meer reclames en commercials die mensen waarschuwen en goede uitleg geven. Het is altijd belangrijk om eerst wat informatie op te zoeken op internet of op andere media om te kijken of het wel echt iets voor jou is.

Tags:

Leave a comment