Hot!

Gaiapark

Gaiapark

Geschiedenis

Gaiapark is een dierentuin wat in Kerkrade, Nederland ligt. Het park ligt in het zuidoosten van Nederland in de provincie Limburg. Het dierenpark opende zijn deuren in 2005 en had toen de naam GaiaPark. Sinds 2010 heet het park GaiaZOO. Het dierenpark is lid van de NVD (Nederlands Vereniging van Dierentuinen).

Prijzen

Bij dierenpark GaiaZOO hanteren ze verschillende tarieven. Zo kunt u bijvoorbeeld een ticket online kopen en een ticket aan de kassa kopen. Een online ticket verandert regelmatig van prijs, vaak krijgt u korting tot wel €6 p.p. Als u een ticket vroeg online koopt. Verder heeft u de mogelijkheid om een ticket aan de kassa te kopen. In het hoogseizoen van 6 maart t/m 5 november 2017 zijn de prijzen als volgt.

  • Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis.
  • 3 t/m 9 jaar €16,50
  • 10 jaar en ouder €20,50

Bij dierenpark GaiaZOO heeft u ook de mogelijkheid om een jaarabonnement aan te vragen. Hiermee heeft u 365 dagen toegang tot GaiaZOO. De prijzen van een jaarabonnement hangt af van de leeftijd.

  • 0 t/m 2 jaar Gratis
  • 3 t/m 9 jaar €45,50 per jaar
  • 10 jaar en ouder €52,50 per jaar

Als u een abonnement afsluit, krijgt u ook nog abonnements voordelen van GaiaZOO. Zo kunt u bijvoorbeeld 50% korting krijgen op Phantasialand, 25% korting op Toverland, 50% korting op diergaarde Blijdorp, 40% korting op de plopsa parken in Belgie, 50% korting bij Dierenpark Planckendael of Zoo Antwerpen (Beide in Belgie), 50% korting bij Movie Park Germany en €10 korting bij het verlengen van je geldige abonnement op het dierenpark GaiaZOO Kerkrade.

Openingstijden

De openingstijden van GaiaZOO zijn zeer gevarieerd. Zo is het in de zomer langer open dan in de winter bijvoorbeeld. Het park is wel 365 dagen per jaar geopend en elke dag open vanaf 10:00 uur. De tijden zijn als volgt.

  • Maart t/m Juni 10:00 uur tot 17:00 uur
  • Juli en Augustus 10:00 uur tot 18:00 uur
  • September en Oktober 10:00 tot 17:00 uur
  • November t/m Februari 10:00 uur tot 16:00 uur

Locatie

Dierenpark GaiaZOO ligt gelegen aan de Dentgenbachweg 105, Kerkrade. Het dierenpark ligt gelegen in Nederland in de provincie Limburg. Het dierenpark is vanaf Maastricht ongeveer 30 minuten rijden. Vanuit België en Duitsland is GaiaZOO zeer gemakkelijk te bereiken. Vanaf Aken (Duitsland) is het slechts 20 minuten en vanaf Hasselt (België) kost het 45 minuten. In Kerkrade raden wij u aan de navigatie uit te zetten en de borden te volgen, aangezien er werkzaamheden zijn aan de weg. Met het openbaar vervoer naar dierenpark GaiaZOO is ook zeer eenvoudig. U kunt met de trein naar station Heerlen en dan bus 20 nemen naar Kerkrade Bleijerheide. Vanaf de bushalte is het dan nog ongeveer 3 minuten lopen.

Parkeren

Dierenpark GaiaZOO heeft zijn eigen parkeerplaats. Om op de parkeerplaats te kunnen komen heeft u parkeertickets nodig. Parkeertickets kunt u krijgen bij de kassa of bij de automaat. Per dag betaal je €7,50 voor een parkeerticket. Mensen met een Abonnement op GaiaZOO betalen €5,00 per dag.

Tags: