Hot!

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is opgericht op 22 mei 1948 door de heer Knoester en Tertoolen. Dierenpark Amersfoort was eigenlijk een klein park met wat boerderijdieren, kameel, wat kraagberen en een aantal apen. Op het moment dat Dierenpark Amersfoort zijn deuren opende waren er nog geen roofdieren te zien, die kwamen aanvankelijk pas later.

Locatie

Dierenpark Amersfoort is gelegen aan de Barchman Wuytierslaan 224 en is zeer makkelijk te bereiken met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Amersfoort ligt ongeveer in het midden van Nederland. Met het openbaar vervoer kunt u vanaf station Amersfoort centraal met bus 70, die brengt je binnen een aantal minuten naar het dierenpark. Komt u met de auto dan kunt bij parkeren bij dierenpark Amersfoort. Op drukke dagen, bijvoorbeeld in weekenden en vakanties is het mogelijk dat het parkeerterrein bij dierenpark Amersfoort vol zit. Bij aankomst op locatie krijgt u dan een andere parkeerplaats toegewezen.

Openingstijden

In 2017 is Dierenpark Amersfoort 365 dagen geopend. De openingstijden in dierenpark Amersfoort zijn zeer gevarieerd. Dit zijn de openingstijden van Dierenpark Amersfoort.

  • 1 januari t/m 25 maart 10:00 tot 17:00 uur
  • 26 maart t/m 29 oktober 09:00 tot 18:00 uur
  • 30 oktober t/m 31 december 10:00 tot 17:00 uur

Speciale diersoorten

Dierenpark Amersfoort beschikt over ongeveer 150 verschillende diersoorten. Er zitten ook een aantal speciale diersoorten tussen.

Afrikaanse nimmerzat. Dit is een vogelsoort die bij zijn geboorte maar slechts 60 gram weegt en na 10 dagen 500 gram. Dat komt door hun enorme hongerslust die de vogels hebben. Om vissen te kunnen vangen maken ze een schaduwplek om hun prooi in het zicht te houden. De Afrikaanse Nimmerzat zijn over het algemeen erg stille vogels, waarvan ze alleen tijdens het broeiseizoen enorm veel geluid kunnen maken. Dat komt doordat het mannetje het vrouwtje probeert te lokken door te gaan sissen en klepperen, hier door ontstaat er enorm veel lawaai.

Japanse Makaak. De Japanse Makaak is een aapsoort wat graag samen leeft in een groep. Een groep bestaat uit ongeveer 20 tot 30 apen. Het kan wel is voorkomen dat de groep uit honderd apen bestaat. De Japanse Makaken hebben een rood gezicht. Tijdens het broeiseizoen worden de gezichten van de Japanse Makeken roze. In dierenpark Amersfoort krijgen de Japanse Makaken allerlei soorten eten. Voorbeelden hiervan zijn groente, fruit en speciale apenbrokken.

Groenwang Amazone. De Groenwang Amazone is een papegaai wat leeft in het noorden van Mexico. Een gemiddelde Groenwang Amazone kan wel 75 jaar oud worden als deze in de dierentuin leeft. Deze vogelsoort leeft vaak samen in een groep van ongeveer honderd soorten bij elkaar. Heel sporadisch komt het voor dat ze met honderden samen zijn. Tijdens het broeiseizoen proberen stelletjes elkaar op te zoeken. De mannetjesvogel zorgt ervoor dat het vrouwtje allerlei soorten eten krijgt en samen zorgen ze voor elkaars veren. De leeftijd van de papegaai kunt u zien aan de ogen. Als de ogen van de papegaai zwart en bruin zijn dat is het een jonge papegaai. Is de kleur oranje of roodachtig dan is het een oudere papegaai.

Tags: