Hot!

Dierenrijk Nuenen

Dierenrijk Nuenen

Geschiedenis

Dierenrijk Nuenen is een dierentuin wat ligt in de plaats Mierlo. Het adres van het dierenrijk is in Nuenen. Het dierenrijk werd geopend op 3 mei 2004 door de burgemeester van Eindhoven Alexander Sakkers. Het park is verdeeld in verschillende soorten thema’s.

Diersoorten

Dierenrijk Nuenen heeft verschillende soorten thema’s. Zo heb je bijvoorbeeld het cultuurlandschap, oerbos, alpen, het hoge noorden, strand en zee, moeras en het mediterrane zuiden. Bij elke soort landschap leven ook bepaalde soorten dieren die in Nederland speciaal zijn.

De berberaap. Dit is een aap die als enige leeft in het wild in Europa en de enige aap die niet in Azie voorkomt. Deze aap is te bewonderen in Gibraltar en Noord-Afrika. De Berberaap eet groente, fruit en vaak ook insecten. De aap kan 22 jaar oud worden en per broeiseizoen 1 baby krijgen.

Afrikaanse Maraboe. De Afrikaanse Maraboe is een vogel die zeer gemakkelijk te herkennen is aan een kaal hoofd en een witte buik. De Afrikaanse Maraboe wordt gemiddeld 25 jaar oud en legt 2 eitjes per broeiseizoen. De vogel lokt het vrouwtje met behulp van special geluidjes die hij maakt met zijn keel.

Afrikaanse Leeuw. Deze leeuw is te vinden in Afrika in de woestijn de Sahara. De Afrikaanse leeuw kan gemiddeld 15 jaar oud worden en in sommige gevallen zelfs 30 jaar. Het gebrul van deze leeuw kunt u kilometers ver horen.

Aziatische kleinklauwotter. Dit dier is de een van de kleinste otters in de wereld. De Aziatische kleinklauwotter is ongeveer 55 cm lang en worden gemiddeld 12 jaar oud. De otter heeft als specialiteit dat ze met hun kleine klauwen kunnen grabbelen. De Aziatische kleinklauwotter weegt 5 kilo en kunnen 1 tot 7 jongen krijgen.

Routebeschrijving

Dierenrijk Nuenen ligt aan de Baroniehei. Met de auto is dit zeer makkelijk te bereiken. Het belangrijke is dat u de navigatie instelt op Baroniehei en niet Heiderschoor. Met het openbaar vervoer bij Dierenrijk Nuenen komen is niet heel eenvoudig. De dichtstbijzijnde halte is namelijk 4 kilometer lopen, dat is de halte Geldropsedijk. De dichtstbijzijnde stations in de buurt van het dierenpark zijn Helmond Brandevoort en Eindhoven. Er is nog een optie om met de taxi te gaan, deze vertrekt vanaf station Helmond Brandevoort. De taxichauffeur zet u dan af bij het dierenrijk, belangrijk is wel dat u de taxi 1 dag van te voren reserveert. Een retour naar Dierenrijk Nuenen kost €10 p.p. Komt u met het gezin naar het Dierenrijk, dan betaal je gemiddeld €30 voor een retourtje met de taxi. De taxi komt u dan om 11:00 uur ophalen en vertrekt vanaf het dierenrijk om 16:30 naar station Helmond Brandevoort.

Openingstijden

Dierenrijk Nuenen is 365 dagen per jaar geopend. De openingstijden verschillen per seizoen ook. Zo is het bijvoorbeeld ook dat Dierenrijk in de lente en zomerperiode langer geopend is door de betere weersomstandigheden. Dit zijn de openingstijden.

  • 1 Januari t/m 31 Maart 10:00 – 17:00 uur
  • 1 April t/m 31 Augustus 10:00 – 18:00 uur
  • 1 September t/m 31 December 10:00 – 17:00 uur
Tags: