Hot!

Den haag

Den haag

Den haag of terwijl ‘s-Gravenhage kan zichzelf met 545.863 inwoners de tweede grootste gemeente van Nederland noemen. Naast dat is Den Haag ook de hoofdstad van de provincie van Zuid-Holland. De gemeente is erg dichtbevolkt door de vele inwoners. Voor de bezoekers is deze stad niet alleen het politieke hart van Nederland, er zijn namelijk veel meer andere leuke dingen te doen.

Top uitjes van Den Haag

CULTUREEL: MUSEA > HOFVIJFER PASSE-PARTOUT

Den haag is een goede keuze om lekker cultuur te snuiven, het hofvijver passe-partout is een goede tip daarvoor. naast de royale plas die zich bevind in de binnenhof vind je hele mooie musea! een paar voorbeelden zijn: de gevangenpoort en het haagse museum, hier bevond zich eeuwenlang de gevangenis van hof van holland.

GREEN: URBAN FARMERS

Bezoek een keer een unieke activiteit in den haag: urban farmers, dit is de grootste stadboerderij van Europa. de grote stadboerderij bevind zich op de 6e etage van het kantoorgebouw de schilde, op deze etage wordt er vis gekweekt. op de 7e etage telen ze lekkere tomaten en sla in een grote kas.

ACTIEF: STRAND

Een populaire bestemming van Den haag is natuurlijk het strand, wanneer er een par zonnestraaltjes doorkomen zijn de strandliefhebbers al onderweg hoor! niet alleen kun je daar lekker zonnen en tot rust komen, voor de sportieve onder ons zijn er genoeg watersporten die daar worden uitgevoerd als golfsurfen, suppen of kitesrufen. ook als het niet zo lekker weer is, is het strand een goede optie. lekker uitwaaien op het strand om vervolgens een lekkere kop thee of koffie te drinken.

GREEN: WESTDUINPARK

Dit is een natuurmoment met een belangrijke betekenis voor de stad op het gebied van recreatie, natuur, zeewering en landschap. naast dat heeft het door de ligging, tussen de kijkduin en de haven van scheveningen, een geweldig uitzicht om een lekker stukje te fietsen, wandelen of zelfs met de paard te galopperen.

SHOPPING: COLLECTIV / LISTED

Niet alleen in steden als amsterdam en rotterdam kun je goed winkelen, ook in den haag kun je namelijk behoorlijk goed slagen. er is veel variatie tussen grote winkels, lekkere eettentjes en restaurants maar ook leuke boutiekjes en gezellige pleinen. met het openbaar vervoer is de stad erg makkelijk te bereiken en ben je er zo!

CULTUREEL: NUTSHUIS

Wat is het nutshuis? het nutshuis is een podium voor cultuur, kunst en maatschappij. het klinkt nogal zweverig want ze willen graag kennis en instrumenten aanbieden die ondersteuning bieden in het leven. verwacht bijvoorbeeld een open air cinema en tuinconcerten!

Zo zijn er op het ineternet nog veel meer leuke uitjes te vinden, twijfel dus niet en breng een bezoekje aan een van de mooiste Nederlandse steden! tot snel