Hot!

De Amerikaanse Nerts

De Amerikaanse Nerts

Het leefgebied van de Amerikaanse Nerts

De naam zegt het al de Amerikaanse Nerts komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Sinds het jaar 1920 is de Amerikaanse Nerts ingevoerd in Europa als pelsdierfokkerij. Hiervan zijn een paar dieren ontsnapt en hebben zich gevestigd in de bossen. De Amerikaanse Nerts komt nu voor in IJsland, Engeland, Ierland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Polen en Rusland. Ook in Nederland is de Amerikaanse Nerts gesignaleerd. De Amerikaanse Nerts houdt ervan om in de bossen leven in de buurt van water. Ook aan de kust lijn is de Amerikaanse Nerts te vinden.

Het uiterlijk van de Amerikaanse Nerts

De Amerikaanse Nerts heeft een zwart kleurige vacht. Bij de Meeste is de kin van het beestje wit dat door kan lopen tot aan de lip. Er komen verschillende kleuren varianten voor dit komt doordat de beesten vroeger gevangen waren door de pelsdierfokkerij en deze dieren zijn ontsnapt. Deze dieren waren anders van kleur. De Amerikaanse Nerts heeft een slank lichaam en kleine pootjes hij lijkt een beetje op een fret. De Amerikaanse Nerts heeft korte zwemvliesjes en kan hierdoor snelzwemmen in het water. Een mannetjes Amerikaanse Nerts wordt ongeveer 40 centimeter lang en een vrouwtjes Amerikaanse Nerts wordt ongeveer 35 centimeter lang. Mannetjes worden ongeveer tussen de 800 en de 2 kilogram en de vrouwtjes worden maar tussen den 500 en de 800 gram zwaar.

Wat eet een Amerikaanse Nerts?

De Amerikaanse Nerts is een echt nachtdier maar in verschillende periodes kan de Amerikaanse Nerts ook een echt dagdier zijn. De Amerikaanse Nerts behoort tot de roofdieren en eet graag dierlijk voedsel. De Amerikaanse Nerts is een echte waterrat en wacht zijn prooi op totdat hij kan aanvallen. Een Amerikaanse Nerts kan zijn adem 20 seconden inhouden, wat best lang is voor een klein dier. De Amerikaanse Nerts houdt het liefst van vissen, vogels, knaagdieren, reptielen, schildpadden en nog vele andere dieren. Het is een echte alles eter. Wanneer een Amerikaanse Nerts zijn prooi heeft gevangen dan brengt die hem naar de oever om hem daarop te eten. De Amerikaanse Nerts kan ook zijn prooi meenemen naar zijn hol om hem te bewaren als voedselvoorraad.

Voortplanting van de Amerikaanse Nerts

De Amerikaanse Nerts begint met paren vanaf februari tot en met april. De mannetjes paren met meerdere verschillende vrouwtjes. Vaak probeert een mannetjes nerts om het vrouwtjes een paar dagenlang vast te houden, dit gebeurt niet altijd want de vrouwtjes kunnen ook opzoek gaan naar andere mannetjes. De draagtijd kan verschillen, wanneer het warmer weer is dan duurt de paartijd korter en wanneer het kouder is dan duurt de paartijd wat langer. De draagtijd ligt daarom ook tussen de 6 en de 11 weken. Na ongeveer 5 tot 6 weken gaan de ogen open en kunnen de jongen zelf gaan zorgen dat ze melk krijgen. Na 15 weken van zorg gaan de jongen ieder zo zijn eigen pad. De Amerikaanse Nerts kan 7 jaar oud worden, meestal worden ze in het wild tussen de 2 en 3 jaar oud.

Tags:

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: