Hot!

Chocolade hazelnoottaart

Chocolade hazelnoottaart

Je hebt al eens vaker een hazelnoottaart gemaakt, maar je hebt zin een wat zoetere taart? Probeer dan eens de chocolade hazelnoottaart. Je kunt hem eenvoudig zelf klaarmaken. Ook erg lekker om op een verjaardag te serveren aan je gasten want de chocolade hazelnoottaart is erg gewild.

Ingrediënten chocolade hazelnoottaart

Als je de chocolade hazelnoottaart zelf gaat maken dan heb je de volgende ingrediënten nodig voor de chocolade hazelnoottaart:

 • 100 gr bittere chocolade
 • 200 gr zachte boter
 • 100 gr gezeefde poedersuiker
 • 3 eieren
 • 3 eierdooiers
 • 80 gr bloem
 • 1 volle theelepel bakpoeder
 • 150 gram gemalen hazelnoten
 • 3 eiwitten

Vulling chocolade hazelnoottaart

De vulling van de chocolade hazelnoottaart kun je het beste maken met de volgende ingrediënten:

 • 125 gram hazelnoten
 • 1 zakje chocolade pudding poeder
 • 5 dl. melk
 • 250 gram zachte boter
 • 60 gram gezeefde poedersuiker

Hulpmiddelen chocolade hazelnoottaart

Als hulpmiddel bij het maken van de chocolade hazelnoottaart kun je het beste de ronde vorm van 24 cm gebruiken.

Bereidingswijze chocolade hazelnoottaart

Het bereiden van de chocolade hazelnoottaart kun je allemaal erg eenvoudig en snel doen. Daarom kun je nu het beste onze stappen volgen en dan weet je zeker dat je niets gaat vergeten voor de chocolade hazelnoottaart. Begin daarom nu met de eerste stap voor het maken van je eigen chocolade hazelnoottaart:

 1. Je breekt de chocolade in stukjes en smelt deze au-bain-marie, blijf de boter roeren en doe hier dan beetje bij beetje de gesmolten chocolade doorheen en blijf goed roeren.
 2. Dan neem je de gezeefde poedersuiker, drie eieren en drie eidooiers en deze roer je er doorheen. Meng dan ook de 80 gr. bloem met bakpoeder hierdoorheen.
 3. Vervolgens doe je hier ook de 150 gr. gemalen hazelnoten bij en dit meng je met een lepel erdoorheen. Roer dan ook de drie eiwitten die je stijf hebt geklopt er doorheen en blijf goed roeren.
 4. Doe nu het deeg in een ingevette springvorm, ga het geheel gladstrijken en doe het in de oven die is voorverwarmd op 175 graden.
 5. Laat de chocolade hazelnoottaart nu in 45-50 minuten gaar bakken.
 6. Vervolgens leg je de taart op een rooster en laat je deze goed afkoelen.

Bereidingswijze vulling chocolade hazelnoottaart

Als je de vulling van de chocolade hazelnoottaart klaar gaat maken dan ga je het volgende doen:

 1. Leg de hazelnoten op een bakblik in de over voor ongeveer 8-10 minuten bakken (200 graden). Dit doe je tot de velletjes eraf knappen.
 2. Leg dan de geroosterde noten in een zeef en laat ze iets afkoelen. Je kunt nu het vel eraf wrijven.
 3. Je gaat nu 18 hazelnoten achterhouden voor garnering en de rest kun je malen.
 4. Dan ga je het zakje chocolade puddingpoeder aanmaken volgens de gebruiksaanwijzing. Zet het geheel dan in de koelkast.
 5. Let goed op dat je af en toe blijft roeren.
 6. Neem dan 250 gram zachte boter en de gezeefde suiker en meng dit door het pudding tot een gladde crème.
 7. Dan bestrijk je de lagen taartcake met de crème. Dan leg je daar het volgende deel op en dit bestrijk je ook weer met een laag crème. Doe dat nog een keer en bedek dan de hele taart met de crème met een spatel of lepel. Dan kun je beginnen met het garneren van de chocolade hazelnoottaart.

Tips chocolade hazelnoottaart

De chocolade die je gaat gebruiken bij je chocolade hazelnoottaart kun je zelf kiezen. De een zal meer van puur houden en de ander van melk. Daarom is experimenteren met de chocolade hazelnoottaart ook zo leuk. Weet jij al wat het gaat worden? Je kunt eerst deze chocolade hazelnoottaart maken volgens het recept en de volgende keer kun je zelf een andere chocoladesoort kiezen en proef dan eens het verschil. Door regelmatig een chocolade hazelnoottaart te maken krijg je er handigheid en plezier in en kom je steeds tot nieuwe recepten. Als je een ingrediënt gaat veranderen dan kun je al een heel andere smaak krijgen. Veel plezier met het bereiden van deze chocolade hazelnoottaart, maak hem ook eens met de kinderen. Zij zullen het erg leuk vinden om mee te helpen en zeker als je van tevoren zelf de hazelnoten gaat rapen in de buurt of in de bossen!

Tags: