Hot!

Alles over Canada

Alles over Canada

HET VERHAAL ACHTER DE CANADESE VLAG

De Canadese vlag wordt ook wel een Maple Leaf Flag genoemd wat Esdoornbladvlag betekent. In het Frans noemen ze de vlag l’Unifolie wat de eenbladige betekent. De vlag heeft aan beide zijden 2 rode vlakken en in het midden een wit vlak met een rood esdoornblad erin. Sinds 1964 is de Canadese vlag zoals die nu is de officiële vlag van Canada.

GESCHIEDENIS VAN DE CANADESE VLAG

De vlag die door de Britten werd gebruikt was tot 1965 ook de officiële Canadese vlag. Nog steeds wordt de Britse vlag vaak gehangen bij speciale gelegenheden in Canada onder de Canadese vlag. Vanaf 1868 tot 1965 was de Canadese vlag een soort van variatie op de Britse vlag met een rood vlak waar links bovenin de Britse vlag staat en rechts het Canadese wapen staat afgebeeld. Dit werd later de officiële handelsvlag van Canada. In 1957 kwamen de eerste ideeën in Canada voor een eigen vlag en niet een die veel op de vlag van Groot-Brittannië lijkt. De tegenstelling van een eigen Canadese vlag was de liefde op het platteland voor de vlag en de Fransen zagen de Britse vlag als een teken van macht ondanks de goede tegenwerpingen is toch besloten om de eigen Canadese vlag te ontwerpen.

INSTRUCTIES VAN DE CANADESE VLAG

Zolang het weer goed genoeg is, is het in Canada toegestaan om de vlag elke moment van de dag op te hijsen dat geldt voor iedereen in Canada. Tijdens een rouwperiode moet halfstok of helemaal niet gehesen worden. De vlag hangt in het hele land op halfstok als er iemand van de koninklijke familie, een Gouverneur-generaal, een minister-president of de minister van het kabinet overlijdt. De Canadese vlag wordt ook gehangen als herdenking aan soldaten die hun leven zijn verloren tijdens het verdedigen van hun land. Ook zijn er in Canada een aantal dagen waarbij de vlag ieder jaar half stok wordt gehangen.

AFMETINGEN VAN DE CANADESE VLAG

De vlag is 2 keer zo lang als breed. Het witte vlak is net zo breed als de rode vlakken bij elkaar opgeteld. Er zijn geen afgesproken maten van het esdoornblad. De vlakken aan de zijkanten van de vlag moeten rood zijn en het midden vlak is wit, ook is het esdoornblad wit.

PROMOTIE CANADESE VLAG

De Canadese regering heeft verschillende tv programma’s gesponsord om de Canadese vlag te promoten bij de bevolking van Canada maar ook bij de rest van de wereld. Ook wordt de vlag afgebeeld op postzegels. Tegenwoordig krijgen de Canadezen speldjes en vlaggetjes om nog meer bekend te worden met de Canadese vlag. Zo heeft de Canadese regering het voor elkaar gekregen dat veel Canadezen.

INWONERS CANADA

In Canada wonen iets meer dan 35 miljoen mensen. De bevolkingsdichtheid is ongeveer 4 inwoners per km2 terwijl dat in Nederland ongeveer 408 inwoners per km2. 80% van alle inwoners van Canada woont op minder dan 200 km van de grens van de Verenigde Staten. 90% van de inwoners van Canada zijn immigrant of hun grootouders zijn immigrant daardoor zijn er veel verschillende culturen. Er wonen veel Europeanen in Canada uit landen als Frankrijk, Duitsland, Nederland, Engeland en Italië. Tegenwoordig komen er ook steeds meer Aziaten naar Canada en woont de op één na grootste Chinese gemeenschap in Canada. Ongeveer een kwart van de inwoners uit Canada heeft een link met Nederland. De Canadezen zijn slimme mensen, ongeveer 42 % van de Canadezen zijn hoogopgeleid.

GELOOF

Canada is geen streng gelovig land dat komt waarschijnlijk ook door de vele verschillende culturen in Canada. Toen Canada een kolonie van Frankrijk was geloofde veel mensen in het Rooms-katholieke geloof. Dat verdween toen de Engelsen Canada overnamen en de Canadezen protestants werden. De grootste geloofsovertuigingen van Canada zijn tegenwoordig de protestantse geloofsovertuiging en Rooms-katholiek.

INDIANEN

Indianen zijn de oorspronkelijk inwoners van Canada alleen zijn vele Indianen overleden door onder andere de invloeden van Frankrijk, Nederland en Engeland. Er zijn 2 soorten Indianen: de jagers en de landbouwers. Tegenwoordig wonen er nog zo’n 300.000 Indianen verdeeld over 600 stammen in Canada. De meeste Indianen wonen in het zuiden en midden van Canada. De Indianen trekken niet meer zo als vroeger door het hele land maar leven op vastere plekken. De Indianen werden door de Europeanen gebruikt als handelspartners omdat de Europeanen de Indianen nodig hadden om al de wensen naar kostbare grondstoffen te vervullen. De Europeanen die aan het land kwamen in Canada zorgden voor vele onbekende ziektes waar de Indianen nog nooit van hadden gehoord waardoor er veel overleden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN CANADA

Rocky Mountains. De Rocky mountain is een hooggebergte van ongeveer 4800 km. Dit gebergte loopt door een aantal landen in Noord-Amerika: Mexico, Amerika, Canada en Alaska. De Rocky Mountains zijn een bergachtig gebied in het weste dat zich uitstrekt van New-Mexico tot Alaska. Na een tijdje vestigde de eerste mensen zich. Er zijn nu vel beschermde natuur gebieden in de Rocky Mountains. Het is verder ook een erg populaire vakantiebestemming omdat, je er kan wandelen, vissen, fietsen, jagen en skiën.

CN TOWER

De CN Tower is een toren in de stad Toronto. De CN Tower is een zendmast die ervoor zorgt dat de mensen tv, radio en telefoon hebben. De zendmast is een grote toeristenattractie omdat, die zo enorm groot is. De CN Tower was tot 2007 met 553 meter het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. Er zijn masten die nog hoger zijn maar, die worden in evenwicht gehouden door bepaalde constructies. De toren is gebouwd in 1976 door de spoorwegmaatschappij CN (Canadian National Railway) hij werd gebouwd om te laten zien waartoe de Canadese industrie toe in staat was. De toren is erg populair onder toeristen. Op ongeveer 350 meter hoogte is een grote uitbouw met een aantal verdiepingen gemaakt waar je een aantal uitkijkruimtes hebt. Verder zit er ook een restaurant en café in. Je kunt vanaf daar met de lift naar ongeveer 447 meter hoogte om uit te kijken over de hele stad.

NOTRE-DAME VAN MONTREAL

De notre-dame van Montreal is een basiliek (een klassiek oud gebouw) dat in het historische hart van Montreal ligt. Het is de belangrijkste kerk van de stad Montreal. De kerk trekt elk jaar vele toeristen die de grote bewonderingen en schatten van deze kerk komen bewonderen. Voor het onderhouden van de kerk word aan de bezoekers een kleine bijdragen gevraagd zodat alles netjes onderhouden kan worden. Aan het bijwonen van de kerk zijn verder geen kosten verbonden. Een aantal avonden in de week word er een klank en lichtspel uitgevoerd en dat is door de hele stad te horen. In de kerk worden ook veel huwelijken en rouwdiensten van bekende canadezen gehouden. En worden er optredens gegeven van orkesten.

ROYAL TYRELL MUSEUM

Het Royal Tyrell museum is een museum dat me dinosauriërs te maken heeft en word als een van de belangrijkste musea van dit onderwerp gezien. In dit museum liggen meer dan 130.000 fossielen. Het museum ligt in het plaatsje Drumheller. Het museum is genoemd naar de geoloog Joseph Burr Tyrell. Joseph vond in 1884 terwijl die opzoek was naar steenkool een fossiel van een dinosaurus. Hij vond een fossiel van de zogenoemde Albertosaurus het neefje van de T-Rex. Het museum is opgericht in 1985.

Het museum heeft in de grootste hal al ongeveer 40 hele dinosaurussen staan en heeft verder nog een aantal kamers waar nog meer fossielen te bewonderen zijn.