Hot!

Zwarte boon

Zwarte boon

De tekst gaat over zwarte bonen. Je leest over welk nationale gerechten zwarte bonen wordt gebruikt en wat het goed doet voor je gezondheid.

zwarte schildpadboon

De zwarte schildpadboon is een glimmende kleine zwarte boon. De boon is zeer bekend in de keuken van Latijns-Amerikaanse mensen. Een andere naam voor de zwarte schildpadboon is de zwarte boon. Het is wel verwarrend, want er zijn verschillende soorten zwarte bonen. Om de boon lang te behouden wordt het gedroogd of een ander manier ervoor is in glas of blik laten conserveren. Om de zwarte boon te kunnen koken moet je ze 8 uur van tevoren in het water laten weken. Daarna nog voor 1 uur moet je de zwarte bonen koken om het in een gerecht te kunnen bewerken.

Nationale gerechten

De textuur van de zwarte boon is dat hij een dichte vleesachtig boon is en je de smaak kan vergelijken met de smaak van een champignon. Waar deze boon nu echt bekend van is dat hij vaak voorkomt in vegetarische recepten. In grote verschillende plekken in Brazilië is hij ook zeer bekend en gebruiken het vaak voor feijoada een nationaal gerecht. In Cuba voor het gerecht Platillo Moros y Cristianos bijvoorbeeld. Maar de meest gegeten plek is toch echt wel Latijns-Amerika. Je kan ook van de boon een soep gerecht maken. De mensen in Cuba eten bij deze maaltijd vaak een Cubaanse cracker erbij.

Zijn zwarte bonen gezond?

Je bloedsuikerspiegel kan heel erg omhooggaan nadat je wat hebt gegeten. Als je zwarte bonen eet valt het eigenlijk heel erg mee van die stijging. Je lichaam gaat hierdoor beter in balans komen. Ook helpt het voor de spijsvertering te verbeteren. Door fruit te eten krijg je antioxidanten veel binnen in je lichaam. Dat is goed als je ziek bent namelijk om je weerstand te helpen om hem op te kikken. Voortaan kan je plaats van fruit ook zwarte bonen bij je eten aan toe voegen. Het heeft dan een dubbele werking om je weerstand te verbeteren. Als vleesvervanger kan je ook zwarte bonen proberen in je gerechten. Dat is namelijk een goede manier om vaker vegetarisch proberen te kunnen eten.

Gezondheid

Er is onderzoek gedaan en gebleken dat bonen in het algemeen goed zijn om tegenwerkend voor kanker te kunnen helpen. In zwarte bonen heb je het stofje antioxidanten en andere stoffen die daar ook tegen kunnen helpen en bestrijden. Ook door zwarte bonen te kunnen eten kan het je helpen om langer te leven en gezonder te leven. Doordat de bonen boordevol aan mineralen en rijk zijn aan vitamines vult het je maag sneller. Het levert daarnaast ook heel veel energie op. Dit is namelijk heel verstandig als je bezig bent om af te kunnen vallen. Vanwege dat je zwarte bonen eet helpt het je goed vullen en ben je niet vaak geneigd om vaker ongezond te eten te pakken om te gaan eten. Plus een ander goede reden is om zwarte bonen te eten dat ze goedkoop zijn in de supermarkten in je buurt.

Tags:

Leave a comment