Hot!

Wentelteefjes maken

Wentelteefjes maken
De wentelteefjes zijn een lekkernij met vaak veel suiker en boter. Het beeld wat velen mensen erbij zullen hebben is dat de wentelteefjes vaak op een rustige zondagmorgen gegeten worden. De wentelteefjes worden vaak gemaakt van wat ouder brood omdat deze toch al was zachter is etc. doordat de wentelteefjes in olie gebakken worden kan je niet merken dat het brood oud of vers was. De wentelteefjes zijn vaak bedekt met een enorme laag suiker of met andere zoetigheden; zoals chocolade en dergelijke. Als je perfecte wentelteefjes wilt hebben moet je natuurlijk lekker brood hebben. De wentelteefjes worden vaak met wit brood gemaakt omdat deze van smaak niet erg machtig zijn, in tegenstelling tot het bruine brood is het juist niet het geval.
Je maakt wentelteefjes op een best makkelijke en eenvoudige manier. Je kunt namelijk je wentelteefjes gewoon bakken in een pan met olie. Je maakt ze door olie in een koeken pan te doen. Je wacht nog even met het vuur aanzetten zodat je nog tijd hebt om de wentelteefjes voor te bereiden. Je maakt je wentelteefjes op verschillende manier de een maakt het bijvoorbeeld met boter en suiker de anders met kaas en ham ertussen bieden zijn ongelofelijk lekker en snel te bereiden.
Als eerst klop je een ei met boter wat kaneel en melk in een schaaltje of in een diep bord. Klop deze tot het een soort van dikke saus wordt, zodat je hier je wentelteefjes in kunt paneren en zo de pan in kunt gooien. Nu maak je de wentelteefjes, dat doe je namelijk door van de sneetjes brood de korsten weg te snijden . zodra je een stapel met boterhammen zonder korst hebt kan je deze in de saus dompelen en deze dus een soort van invetten. Als er aan het einde van de rit nog saus over is, gooi je deze over de stapel boterhammen heen. Zorg er dus echt voor dat de saus in het brood trekt zodat ze lekker vol van smaak raken. Nu zorg je ervoor dat de koekenpan op het vuur komt te staan, zorg er ook voor dat de pan een klein bokje boter op zich heeft zodat de wentelteefjes hierop lekker kunnen bakken. Nu is het vrij simpel om verder te gaan. Je zorgt ervoor dat de boter goed is uitgespreid en legt hier dan de ingevette wentelteefjes op zodat deze lekker kunnen bakken. Bak de wentelteefjes goud bruin dit zal ongeveer circa 5 minuten duren per kant. Zodra je alle wentelteefjes hebt gebakken kan je deze lekker serveren en opeten.
Nu de wentelteefjes zijn geserveerd kun je deze decoreren met bijvoorbeeld chocolade of met suiker. Zelf houd ik er ontzettend van om de wentelteefjes met basterdsuiker te decoreren en ertussen met kleine snoepjes of lekkere chocolade. Als ik met mijn nichtjes de wentelteefjes ga maken willen zij altijd met marsepein de wentelteefjes versieren terwijl zij zelf de wentelteefjes niet een willen of wellicht kunnen opeten. Ik hoop dat dit artikel een stukje kennis heeft opgeleverd over wentelteefjes.
Tags:

Leave a comment