Hot!

Wat is een mobiele telefoon?

Wat is een mobiele telefoon?
Een mobiele telefoon is eigenlijk gewoon een klein computer met functies zoals internet, browser, email of apps. Ook kun je gemakkelijk foto’s opslaan en je privé zaken handelen. Een mobiele telefoon is een type computer. Alle soorten mobiele telefoons werken het beste met wifi of 4G. Er zijn de laatste paar jaren flink wat soorten mobiele telefoons bij gekomen.

Geschiedenis van een mobiele telefoon

In het jaar 1973 werd de eerste mobiele telefoon gemaakt door de uitvinder Martin Cooper. Het was hem gelukt om de eerste werkende mobiele telefoon te maken. De prijs was toen heel erg hoog, de kosten waren 6500 euro en hij was groot en woog veel. Jaren later kwam pas de mobiele telefoon uit dat was de Motorola DynaTAC 8000X.
Mobiele telefoons die toen werden gemaakt waren toen allemaal hetzelfde en werkt niet op een systeem, waardoor veel mensen geen mobiele telefoon wilde. Pas na jaren werd de mobiele telefoon pas echt gebruikt. Maar ook in Nederland gebruikte mensen de telefoon vaker.

Paar tips voor het kopen van een mobiele telefoon

Samsung is van de bekendste merken en heeft veel opties en je kunt zelf synchroniseren met je televisie. Nokia is bekend doordat het tegen een val wel tegen kan. Dit is misschien belangrijk voor verschillende beroepen. Het is cruciaal om er over na te denken waar het toestel moet gebruikt voor worden.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem is altijd net zo belangrijk als een merk. Als je een iOS toestel hebt is het moeilijk te verwisselen naar een Android toestel, dit is ook zo bij een Windows toestel. Natuurlijk kan je er wel aan wennen met een andere systeem, maar dat heeft veel tijd nodig.

Beeldscherm

Een fel beeld heeft een hoog reeks resoluties nodig. Ook hoe veel je scherm is cruciaal, ben je vaak binnen dan is het niet cruciaal dat je scherm vaak goed te lezen is.

Simlockvrij

Een simlockvrij telefoon is eigenlijk belangrijk, want zo kan je elke simkaart van iedere provider gebruiken. Vaak veranderen mensen hun mobiele provider vaak, omdat bij iedere provider iets goedkoper is. Dit kan je natuurlijk ook later aanpassen, maar dit kost wel duurder.

Wat is het verschil tussen een mobiele telefoon kopen en een abonnement?

In het begin van 2017 is er veel veranderd tussen een sim only en een abonnement. Tegenwoordig sluit je altijd een sim only af bij je provider alleen met een abonnement betaal je hier extra kosten op iedere maand. Als je een sim only neemt dan betaal je met je eigen telefoon, bij een abonnement betaal je de telefoon ook erbij. Bij een abonnement betaal je dus iedere maand een bedrag, waardoor een abonnement dus veel duurder is.
Tags:

Leave a comment