Hot!

Wat is 5G en wanneer komt het

Wat is 5G en wanneer komt het

Supersnelle mobiele streaming zou net om de hoek kunnen zijn. Netwerkproviders over de hele wereld maken zich al klaar om 5G-netwerken te testen in 2018, waarbij de eerste 5G-ready smartphones naar verwachting begin volgend jaar zullen worden uitgebracht.Als alles volgens plan verloopt, is het idee dat 5G ons breedband-equivalente downloadsnelheden via mobiele netwerken zal brengen. Dat zou betekenen dat er geen wachttijden meer zijn om video’s te bufferen of webpagina’s te laden en het gemakkelijker te maken voor dingen als auto’s zonder bestuurder om enorme hoeveelheden data heel snel over te zetten. Als je een mobiel signaal kunt krijgen, natuurlijk.In het VK is bevestigd dat de West Midlands £ 75 miljoen aan publieke financiering zullen ontvangen om 5G in de regio te ontwikkelen en te testen. Plannen omvatten de mogelijkheid om CCTV-camera’s op bussen rechtstreeks naar de politie te streamen, zodat ze sneller kunnen reageren op incidenten.Hier is alles wat u moet weten over de langzame overgang naar 5G.

Wat is er anders aan 5G?

Wanneer ze aankomen, kunnen 5G-netwerken meer gegevens verwerken en tegelijkertijd meer apparaten verbinden en dit allemaal met veel hogere snelheden dan met de bestaande technologie mogelijk is. Terwijl de huidige 4G-downloadsnelheden maximaal ongeveer 50 megabits per seconde bedragen – en in werkelijkheid meestal veel lagere snelheden hebben – zijn 5G-netwerken gedemonstreerd die meer dan 100 keer sneller draaien.In theorie betekent dit dat je met een goede 5G-verbinding een 4K-video rechtstreeks naar je smartphone kunt streamen zonder enige vertraging. 5G-netwerken kunnen ook heel veel apparaten tegelijkertijd verwerken, wat het bijzonder handig maakt om veel internet of things-apparaten in slimme gebouwen en steden met elkaar te verbinden.

Waarom is het zo veel sneller dan 4G?

Al onze bestaande mobiele netwerken gebruiken radiogolven, maar 5G is sneller omdat het bits van het elektromagnetische spectrum gebruikt die momenteel niet door andere soorten netwerken worden gebruikt. Nieuwe ontwikkelingen in ontvanger- en transmittertechnologie laten 5G-netwerken communiceren met zeer hoge en zeer laagfrequente golven die tot voor kort onmogelijk waren met behulp van bestaande technologie.

Wanneer krijgen we 5G?

Op dit moment is er geen enkele 5G-ready-smartphone op de markt, maar Samsung, LG, Sony, HTC en 14 andere telefoonfabrikanten hebben al aangekondigd dat ze samenwerken met de chipfabrikant Qualcomm om 5G-ready-apparaten uit te brengen in 2019 .Natuurlijk is een 5G-gereed apparaat niet veel goeds zonder een netwerk waarmee het verbinding kan maken. Gelukkig is een breed scala aan mobiele fabrikanten, waaronder Vodafone, Verizon en AT & T, al bezig met het testen van 5G-netwerken, mogelijk gemaakt door Qualcomm’s Snapdragon X50 50 modem. Terwijl sommige exploitanten, zoals AT & T, tegen het einde van 2018 hopen volledige 5G-netwerken te ontwikkelen, nemen andere een langzamere aanpak. Vodafone heeft plannen om te beginnen met het uitproberen van radiotoestellen die 4G en 5G verzenden voordat het overweegt om over te schakelen naar full-5G-netwerken. Deze dubbele torens hebben het voordeel dat ze het betrouwbare bereik en bereik van 4G bieden, terwijl ze de enorme snelheidsverhogingen toevoegen die bij 5G horen.Of we 5G-verbindingen in 2019 daadwerkelijk zullen zien, is een andere zaak. Het is waarschijnlijk dat we een tijdje 5G-ready apparaten hebben voordat netwerkproviders klaar zijn om een ​​uitgebreide dekking daadwerkelijk uit te rollen, dus het kan enige tijd duren voordat je daadwerkelijk verbinding maakt met een 5G-netwerk in de echte wereld.

Waarom duurt het zo lang?

Dingen in de wereld van het mobiele netwerk hebben de neiging om te bewegen in een sub-glaciale tempo. Het probleem is dat het overschakelen naar een nieuwe netwerkstandaard heel wat mensen vereist, van de chip- en handsetfabrikanten die de technologie naar de netwerkproviders zullen overbrengen, die ervoor zullen zorgen dat het probleemloos verloopt, om overeenstemming te bereiken over een manier waarop de technologie Wordt afgeleverd.Onlangs is het tempo echter begonnen te stijgen. In december 2017 heeft de organisatie die de mobiele normen regelt, de 3GPP, een universele standaard ondertekend, genaamd 5G NR. Dit betekende dat na jaren van debat over hoe 5G er in de echte wereld zou uitzien, de industrie eindelijk tot een consensus was gekomen over hoe het zou moeten worden geleverd. Nu moet het gewoon gebeuren.

Tags:

Leave a comment