Hot!

Waar moet je op letten als je ski ’s koopt

Waar moet je op letten als je ski ’s koopt

Als aller eerste is het belangrijk om te bepalen wat voor ski’s je wilt aanschaffen.

Vroeger reden wintersporters nog alleen op hele langen ski ‘ s, dit is nu niet meer zo. Vandaag de dag zijn er tal aan verschillende soorten ski  ’  s  gemaakt voor verschillende gelegenheden.

Diverse ski’s zijn : 

  • Sportcaver : dit is een erg veelzijdig type ski. Je kan hier lange bochten mee maken, korte bochten mee maken en soms ook van de piste af mee skiën. Dit paar ski ’s is het beste geschikt voor middellange bochten op normaal tot hoge snelheid.
  • Slalom ski ‘s : zoals de naam het al zegt, word deze ski veelal gebruikt voor het slalommen tijdens het skiën. Deze ski zorgt voor goede stabiliteit en is geschikt voor mensen die een zeer hoge ervaring hebben.
  •  All mountain ski ‘s : dit paar ski ’s is gemaakt voor de gene die van heel de berg gebruik wilt maken. Je kan met deze ski’ s op de pisten skiën en op de berg! Met dit paar kom je overal.  Je kan deze ski’s kopen in enorm veel verschillende modellen en ze zijn geschikt voor zowel de beginnende skiër als de zeer gevorderde.
  • Freestyle ski : dit paar ski ’ s is speciaal gemaakt voor, zoals de naam het al zegt ; het freestyle skiën. als je wilt kan je met  deze ski ’s zeer geavanceerde trucs uitvoeren. De meeste skiers die gebruik maken van deze ski ’s zijn vaak te vinden in een ski park. Je kan met dit paar ook nog goed van de piste af gaan.
  • All around piste ski : dit paar ski ‘s is voor de beginner zeer geschikt. Je kan deze ski namelijk erg goed onder controle houden.  Deze ski is ook te gebruiken voor de gevorderde en sportieve skiër.
  • Free ride ski : dit paar ski ’s is gemaakt voor de skiër de graag van de piste af gaat. Deze ski ’s zijn gemaakt met een breder draagvlak, hierdoor kan je makkelijker skiën op net gevallen sneeuw.  Als je dit paar aanschaft is het wel handig dat je weet dat je met dit paar ski ’s lastiger kan skiën op de pisten. Dit komt doordat ze minder stijf zijn en minder makkelijk te kantelen zijn.
  • Dames ski ‘s :  zoals de naam het al zegt, dit paar is zeer goed geschikt voor de dames skiërs onder ons.  Dit paar is wat lichter gemaakt en draaien wat makkelijker op hun kant.  Deze ski is speciaal ontwikkeld voor dames, hierbij is er ook aan gedacht dat dames een andere bouw hebben dan  de mannen. Onder de dames ski ’s is er echter ook weer een variatie tussen de diverse soorten hierboven genoemd.  

bij het kopen van ski ’s is het ook handig om te kijken naar met welk niveau je de pisten af wilt gaan skiën.   Het is dan handig om te kijken of je al ervaring hebt of niet.

Leave a comment