Hot!

Valeriaan

Valeriaan

Lijdt u aan slapeloosheid of bent u ziek en moe van het feit dat u niet aan een fatsoenlijke nachtrust komt? Dan is valeriaan mogelijk de kruiden waar u al die slapeloze nachten naar op zoek was. Valeriaan is een kruid die wordt gebruikt in verschillende producten van kruidenthee tot medicijn. Valeriaan wordt meestal gebruikt voor slaapstoornissen, met name het onvermogen om te slapen (slapeloosheid). Het wordt vaak gecombineerd met een citroenbalsem of andere kruiden die ook slaperigheid veroorzaken. Sommige mensen die proberen te onttrekken aan het gebruik van “slaappillen” gebruiken valeriaan om hen te helpen slapen nadat ze de dosis van de slaappil hebben verlopen. Er is wetenschappelijk bewijs dat valeriaan werkt voor slaapstoornissen, hoewel niet alle studies positief zijn. Valeriaan wordt ook gebruikt voor aandoeningen die verband houden met angst en psychische stress, waaronder zenuwstelsel, hysterische staten, prikkelbaarheid, angst voor ziekte (hypochondrie), hoofdpijn, migraine en maagontsteking. Sommige mensen gebruiken valeriaan voor depressie, milde tremors, epilepsie, ADHD en chronisch vermoeidheidssyndroom. Valeriaan wordt ook gebruikt voor spier- en gewrichtspijn. Sommige vrouwen gebruiken valeriaan voor menstruele krampen en symptomen die verband houden met de menopauze, waaronder hete flitsen en angst. Zoals het u misschien opvalt zijn er tal wat toepassingen voor Valeriaan, wist u dat het soms ook wordt toegevoegd aan badwater om te helpen met rusteloosheid en slaapstoornissen. Zelfs in de bepaalde fabricage processen worden de extracten en oliën van valeriaan gebruikt als smaakstof in voedingsmiddelen en dranken.

Hoe werkt het?

Valeriaan lijkt op te fungeren als een kalmerend middel op het brein en het zenuwstelsel.

Bijwerkingen valeriaan

Hoewel valeriaan redelijk veilig is, kunnen bijwerkingen zoals hoofdpijn, duizeligheid, maagproblemen of slapeloosheid optreden. Valeriaan kan niet veilig zijn als u zwanger bent of borstvoeding geeft. En het is niet geëvalueerd om te bepalen of het veilig is voor kinderen jonger dan 3 jaar. Als u een leverziekte heeft, vermijdt valeriaan. En omdat de valeriaan u slaperig kan maken, vermijd het rijden of het bedienen van gevaarlijke machines nadat u het heeft genomen.
Valeriaan kan de effecten van andere slaaphulpmiddelen verhogen. Het verhoogt ook het sedatieve effect van depressieve middelen, zoals alcohol, benzodiazepinen en verdovende middelen. Valeriaan kan interfereren met een aantal voorgeschreven medicijnen. En het kan interageren met andere voedingssupplementen.

Raadpleeg altijd eerst uw huisarts

U bent nu een beetje bekend met Valeriaan. Heeft u problemen met in slaap vallen? Grijp dan niet al te gauw naar dit product. Medicatie hoeft niet meteen de oplossing voor u te zijn. Cognitieve gedragstherapie. Bijvoorbeeld het vervangen van zorgen om niet te slapen met positieve gedachten, kan effectiever en veiliger zijn dan medicijnen. Er kunnen ook belangrijke onderliggende oorzaken zijn, daarom is het raadzaam om eerst uw huisarts te raadplegen om zo tot een bedachtzame beslissing te komen als u dit product nodig heeft of toch niet.
Uiteindelijk geeft aanhoudende slapeloosheid een probleem aan, zoals slechte slaapgewoonten of een medische of psychologische aandoening. Als uw slapeloosheid blijft aanhouden zelfs na het gebruik van Valeriaan, raadpleeg nogmaals uw arts over verdere stappen en behandelingsstrategieën.

Tags:

Leave a comment