Hot!

Vakantie Wenen

Vakantie Wenen

Als je Wenen nog niet zo heel goed kent en je wilt het beter leren kennen. Kun je in een traditionele paardenkoets stappen oftewel een ‘fiaker’, en laat je op een romantische manier door Wenen rijden en langs alle klassieke bezienswaardigheden. Het beeld dat je krijgt van de grootste kathedraal van Wenen, de Stephansdom, zal je niet snel uit je hoofd krijgen. De toren van zo’n 136 meter hoge toren is erg mooi om te zien.

Muziekstad Wenen

Als je naar Wenen toe gaat voor een muzikale stedentrip zit je in Wenen goed. Wenen wordt al heel lang gezien als de hoofdstad van opera en klassieke muziek. Er zijn ook een aantal bekenden componisten zoals Beethoven en Mozart hebben in de hoofdstad van Oostenrijk gewoond. Zelfs de paarden in Wenen dansen op de muziek in de Spaanse Rijschool. Als muziekliefhebber kun je in weekendje wenen op bezoek gaan bij de Staatsopera die aan de Ringstrasse ligt. De verleiding om het kopen van een kaartje voor een voorstelling in de avond is dan voor veel mensen al heel dichtbij.

Romantiek

Het kan ook dat je naar iets romantisch op zoek bent. Wat je dan kunt bezoeken is Schloss Schönbrunn in Wenen. Dit is het zomerpaleis van keizerin Sisi en het ligt in de wijk Hietzing. Het is ook een van de belangrijkste culturele erfgoederen van Oostenrijk. Je kunt hier naar de Neptunesfontein kijken en het palmenhaus, ook kun je de Schönbrunn heuvel op gaan naar de tuin ‘de Gloriette’. Hier kun je van het mooie uitzicht genieten van de grote tuinen en omgeving.

Winkelen in Wenen

Kun je ook shoppen in Wenen? Ja, Wenen is een stad waar je heel veel leuke winkels kunt vinden. Het warenhuis Steffl is wel 137 meters hoog en staat bekend om de winkels die zij hebben. Het warenhuis is wel 9 verdiepingen hoog en je kunt hier verschillende grote merken vinden. Helemaal bovenin het warenhuis is een Sky bar, hier kun je even uitrusten terwijl je van het uitzicht geniet. Als je op zoek bent naar de lekkerste chocolade of naar leuke boetiekjes, dan kun je het beste eens naar de wijk Spittelberg gaan als je dan toch in Wenen bent. Als je even wilt uitrusten tijdens het winkelen is het ook nog eens mogelijk om naar één van de 565 koffiehuizen te gaan voor een lekker stuk Sachertorte

Wiener Prater

Het is ook leuk om het amusementspark Wiener Prater te bezoeken. Het ligt tussen de Donau en het Donaukanaal, aan de oostkant van de binnenstad. De entree is gratis, maar dat betekend dat je wel voor de attracties moet gaan betalen. Voor 1766 was het amusementspark niet beschikbaar voor iedereen, sinds 1766 heeft keizer Joseph II het voor iedereen beschikbaar gemaakt. De Hauptalle is ruim vier kilometer lang en loop recht door het prater heen. Aan het begin van deze weg ligt een paviljoen, dit werd vroeger tijdens het trefpunt van de betere Weense kringen.

Eén ding is zeker, als je van plan bent om naar Wenen op vakantie te gaan hoef je je niet zo snel te vervelen met alle bezienswaardigheden die er in de buurt te vinden zijn.

Tags:

Leave a comment