Hot!

Top 3 te doen in Amsterdam

Top 3 te doen in Amsterdam

Heineken Experience: tickets

In 1867 was er een goeie bierjaar, Gerard Adriaan Heineken had toen een gloednieuwe bierbrouwerij opgericht in Amsterdam. Maar dat was toen die tijd nu is het op de plaats Heuse Heineken Experience. Tijdens deze activiteit leer je over de achtergrond van de  bierbrouwerij en het bierpoces. Je leert hoe je bier moet tappen als de beste.

Het is belangrijk om je ticket te kunnen tonen terwijl de barcode duidelijk zichtbaar is. Jongeren onder de 18 jaar kunnen alleen een ticket ter plaatse halen bij de experience want ze zijn niet meer online verkrijgbaar. Als het niet meer mogelijk is om op de geplande dag te komen is het ook nog mogelijk tot 7 dagen later te komen met dezelfde geldige ticket. 

Amsterdam: grachtenrondvaart in kleine open boot

Vaar gezellig langs de grachten van Amsterdam. De vertrekpunt is vanaf het Anne Frankhuis aan de  Prinsesgracht en vaart daarna over de Amstel. Zodat de boot langs het beroemde Grachtengordel kan varen. Het is een milieuvriendelijke boot waar je de gelegenheid hebt om wijn, bier en frisdrank te kopen. Het dak kan ook worden geopend en daardoor kan je nog meer genieten van de stad. De rit duurt ongeveer één uur. En er kan alleen gevaren worden in de maand maart tot begin november. Er is ook een gids op de boot die vermakelijke Amsterdamse verhalen vertelt. Het adres is Prinsengracht 277, 1016 GW Amsterdam. Het is ook belangrijk om je vertrektijden door te geven tijdens het boeken. Kinderen jonger dan 3 jaar kunnen gratis mee als ze geen stoel bezitten. 

Koninklijk Paleis Amsterdam: voorrangsticket met audiogids

Deze activiteit duurt 1,5 uur en hier ontdek je de schilderijen van beroemde kunstenaars uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Niet alleen schilderijen vindt je hier maar ook prachtige bewaarde meubels, klokken en kandelaars uit de tijd van Lodewijk Napoleon. Verder kom je hier meer te weten over de geschiedenis van het monument uit de 17e eeuw. Er is tijdens deze activiteit een audiogids beschikbaar die de talen Nederlands, Duits, Frans, Engels, Spaans, Italiaans, Russisch en Chinees spreekt. Er is ook een speciale audiogids aanwezig voor kinderen in de talen Nederlands en Engels. Het trefpunt is het koninklijke Paleis Amsterdam, Damplein. Jongeren onder de 18 jaar mogen gratis het paleis in. Naar binnen kun je gaan via de voorrangsrij en via je smartphone kun je je ticket laten zijn bij de balie. Het gebouw is rolstoelbestendig. Zoals een lift en een toilet speciaal voor rolstoelgebruikers. Als er een groep wilt boeken van minimaal 15 personen moet het vooraf besproken worden. 

Leave a comment