Hot!

Tol Zwitserland

Tol Zwitserland

In Zwitserland mag je niet zomaar over de snelwegen gaan rijden. Als gebruik wilt gaan van de snelwegen heb je een tolvignet nodig in Zwitserland. Pas als je de tolvignet hebt dan mag je gebruik gaan maken van de snelweg. Het is verplicht als je in Zwitserland rijd, ook als alleen naar Zwitserland gaat voor vakantie of voor wintersport. .

Eisen tolvignet

Auto’s die een maximaal gewicht hebben van 3500 kilogram, en rijden op de snelwegen van Zwitserland rijden zijn verplicht om tolvignet te hebben (dat geld overigens ook voor motoren). Een aanhanger met een maximumgewicht tot en met 3500 kilogram moeten een apart tolvignet hebben, Dus als je een auto hebt met een caravan er aan moet je twee tolvignet hebben, maar dat geldt niet als je een aanhanger op je motor hebt. Als je auto meer dan 3500 kilogram weegt, bijvoorbeeld een volgeladen busje moet je de Schwerverkehrsabgabe betalen (De Schwerverkehrsabgabe is een tolsysteem voor voertuigen van meer dan 3,5 ton in Zwitserland). Daarvoor moet je je gaan melden bij de douanekantoor, die je kunt vinden bij de grensovergang. Bij een grensovergangen die niet bemand zijn, staan er altijd borden waarop telefoonnummers staan waar je je voertuig kunt en dient aan te melden. Hoe duur het is, ligt aan de tijdsduur wat je in Zwitserland verblijft. De Zwitserse tolvignet is een jaar geldig 

Tolvignet bevestigen in de auto

De tolvignet moet aan de binnenkant geplaatst worden linksonder het voorruit. Ook op de motor moet de tolvignet duidelijk en zichtbaar geplaatst worden, dat kan op de windscherm voor of op de tankdop. Een tolvignet wat beschadig is is niet meer geldig, dan dien je een nieuwe tolvignet aan te schaffen. Een aanhanger die geen voorruit heeft, moet de tolvignet op een plek te komen zitten wat je niet kan wisselen. Het beste is hem op te plakken op een plek die niet makkelijk zichtbaar is, want ander kan de tolvignet gestolen worden. Als je al eerder in Zwitserland ben geweest ben je verplicht om de oude tolvignet te verwijderen en dien je een nieuwe tolvignet aan te schaffen.

Tip

Je kan de tolvignet ook al eerder halen in Nederland. Je kan hem dan rustig opplakken in de auto voordat je vertrekt. Het scheelt je een hele moeite en tijd, want bij de grensovergangen is het vaak druk bij de douanekantoren vooral in de zomerperiode en in de winterperiode, als mensen op winter sport gaan. Mensen vergeten het vaak daardoor kan je een boete krijgen. Mensen vergeten het op te plakken en ook al heb je hem in de auto zal je een boete krijgen. Wat mensen ook vaak fout doen is dat ze de tolvignet wel hebben, en hebben opgeplakt, maar ze plakken de tolvignet op de verkeerde plek, dan zal je ook een boete krijgen. De regels over de tolvignet in Zwitserland zijn heel erg strikt.

Tags:

Leave a comment