Hot!

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu is een van de populairste gerechten van de afgelopen jaren. Het dessert komt oorspronkelijk uit Italië en heeft een aantal kenmerkende ingrediënten. Een paar van deze ingrediënten zijn bijvoorbeeld: espresso, mascarpone, Marsalawijn en zabaglione. Er gaan geruchten dat tiramisu is ontstaan in het naast Venetië gelegen dorpje Treviso.

Wij gaan u verder het precieze verhaal vertellen achter de tiramisu

Tiramisu is een gerecht dat vrijwel altijd bestaat uit twee lagen, de bovenste laag bestaat uit een combinatie van zabaglione en mascarpone. Zabaglione is een combinatie van Marsalawijn, suiker en eidooiers. Het tweede ingrediënt van de bovenste laag is een kaassoort genaamd Mascarpone, deze kaassoort heeft een verfrissende smaak.

De onderste laag bestaat uit een bestaat uit biscuits, in het specifiek savoiardi-biscuits. Deze biscuits zijn verzadigd met sterke drank, dat is dus meestal Marsalawijn en espresso.Daarna wordt er nog cacaopoeder over gestrooid als topping.

Toch ondanks dat de meeste dingen er wel op wijzen dat tiramisu is ontstaat in Treviso, gaat er ook nog een gerucht dat het is ontstaan in Siena, waar de tiramisu zou zijn afgeleid van het nagerecht zuppa del duca. Dit is ook een nagerecht met verschillende laagjes dat enorm populair werd onder de Engelse bevolking in Italië. Uiteindelijk zou het nagerecht zuppa del duca zijn overgewaaid naar Treviso en daar met enige creativiteit zijn vervormd tot tiramisu.

Ondanks dit verhaal zijn er ook nog mensen die gewoon denken dat de tiramisu gewoon is ontstaan is Treviso en dat het niks met de zuppa del duca te maken heeft.

Er zijn vele meningen over de rol van dit gerecht in de samenleving. Ook een leuk feitje over tiramisu is dat het letterlijk vertaald vanuit het Italiaans betekend haal me omhoog, dit wordt door de Italianen vaak geïnterpreteerd als maak me blij. Ook bestaan er 5 verschillende verhalen van hoe ze op het gerecht zouden zijn gekomen. In totaal bestaan er dan ook 5 verschillende verhalen, waarvan twee bijna identiek zijn. Het allereerste verhaal is dat de vrouwen uit Venetië dit gerecht voor het slapen gaan serveerde aan hun mannen zodat de mannen in de nacht energie hadden om hun vrouw te bekoren. Het tweede verhaal lijkt hier in zekere zin op. Dit verhaal verteld dat de Venetiaanse prostituees dit gerecht later op de avond bestelde, ze gebruikte dit als zijnde een oppeppertje. Het derde verhaal verteld daarentegen weer iets heel anders, het zou namelijk zijn ontstaan als mengeling van de restjes van cake en koffie. Dan zijn we nu aangekomen bij het vierde verhaal, dit verhaal zou zelfs vertellen dat het geen Italiaans gerecht is maar een Grieks gerecht. Wanneer de Griekse mannen zouden worden opgeroepen om te vechten in de eerste wereldoorlog zouden hun vrouwen het voor ze maken. Dit zou werken omdat de cafeïne in dit gerecht hun genoeg energie zou geven om het gevecht te doorstaan. Het allerlaatste gerucht dat er gaat is dat het restaurant genaamd Le Beccherie het zou hebben verzonnen, de eigenaren van het restaurant bevestigen dit zelfs ook. 

Tags:

Leave a comment