Hot!

Suikerglazuur

Suikerglazuur

Hoe maak je suikerglazuur

Suikerglazuur kan je gebruiken op verschillende etenswaren bijv. cake, taart, donuts etc. Om het te maken komt er niet alleen suiker bij kijken. Zo heb je ingrediënten nodig waarbij je goed op met letten dat je ze met een goede wijze gebruikt. Je hebt een blender nodig, en voor de rest niks aan apparatuur. Suikerglazuur is een heerlijke laag dat je etenswaar een stukje lekkerder maakt, maar pas op te veel is slecht voor je gezondheid en je tanden. Dus ik raad aan om niet zo vaak suikerglazuur te eten en of te maken. Het beste is om het alleen bij speciale evenement te eten, dat maakt het juist lekkerder! En voor de kinderen is het ook nog om te smullen maar voor hun raad ik precies hetzelfde aan, om het met mate te eten.

Niet alleen suiker

Poedersuiker lijkt op heel fijne suiker, Dus je raadt waarschijnlijk al wat je moet doen. Je moet een manier vinden om een kop of twee van die gekorrelde witte suiker te vermalen. Dat kan met een blender.
Als je de ingrediënten op die zak met suiker bestrooit, zie je waarschijnlijk dat ze een soort bindmiddel bevatten. Een bindmiddel is een noodzakelijk additief dat beide voorkomt dat de poedersuiker samenklontert en nog belangrijker het helpt de poedersuiker aan elkaar te kleven en een soepele consistentie te bereiken wanneer deze met water wordt gemengd. Zo kan je makkelijker te werk kunnen en beter aan de slag gaan.

Maak het zelf

Om een kop poedersuiker te maken, heb je nodig:

  • 1 kopje gekorrelde witte suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • Een blender

Methode:
Plaats de suiker in de blender en pulseer tot de suiker in zeer fijn poeder verandert. Zet de blender niet hoog op en laat hem even staan, want de warmte die door de blenderbladen wordt opgewekt, kan de suiker verbranden. Een paar seconden pulseren, dan de suiker controleren en dan weer pulseren om te voorkomen dat de suiker oververhit raakt. We willen natuurlijk niet dat je blender kapotgaat en dat je een nieuwe moet kopen.
Zodra je suiker de juiste consistentie heeft bereikt, plaats je een eetlepel maïzena (je zelfgemaakte bindmiddel) in de blender en pulseer je een paar seconden om goed te mengen. Kom niet in de verleiding om de maïzena meteen bij de start in de suiker te gooien, omdat dit het suikerpoederproces zal hinderen en ook zal bijdragen aan het genereren van ongewenste warmte.

Opbergen

U kunt uw zelfgemaakte poedersuiker opslaan in een luchtdichte container gedurende ongeveer dezelfde tijd dat u commerciële poedersuiker zou opslaan. Het bewaren van de container in de koelkast zal extra bescherming bieden tegen die vervelende mieren. Het liefst kan je het beter in een schone kast aan de muur in de keuken opbergen want daar komen de mieren nogal niet zo vaak. Ik raad aan als u een beetje suikerglazuur op de grond laat vallen, dat u het gelijk schoonmaakt want suikerglazuur is een lekker hapje voor de mieren en andere soorten insecten.

Tags:

Leave a comment