Hot!

Stoofvlees met spruitjes en polenta

Stoofvlees met spruitjes en polenta

Altijd al wel eens een lekkere maaltijd willen bereiden waarbij je een lekkere stoofvlees kunt gebruiken? Dan is dit het ideale recept voor jou. Wij hebben namelijk voor jou een lekker recept voor stoofvlees met spruitjes en polenta. De bereidingstijd die je nodig gaat hebben duurt in totaal 200 minuten waarvan 80 minuten de kooktijd is en het gerecht is om er met zijn vieren van te kunnen smullen.

Ingrediënten

Het volgende heb je nodig om stoofvlees klaar te maken:

Ingrediënten:

Stoofvlees:

  • 750 gram rundvlees riblappen
  • 40 gram boter
  • 1 ui
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 kruidnagels
  • 1 eetlepel azijn
  • Zout en peper

Spruiten:

  • 100 gram abrikozen (gedroogde)
  • 500 gram spruiten
  • Olijfolie
  • 80 gram aan pecannoten
  • 1 eetlepel abrikozenjam

Polenta:

  • 600 ml bouillon (groente)
  • 600 ml melk
  • 250 gram maïsmeel
  • 100 gram geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze stoofvlees

We gaan beginnen met het bereiden van de stoofvlees, dit duurt ongeveer 15 minuten plus 2 uur stoven.

  1. Je pelt de uien waarna je ze in dunne plakken snijdt. Met keukenpapier dep je het vlees droog. Snijd vervolgens het vlees in stukken waarna je er zout en peper over doet.
  2. Laat in een pan de boter lichtbruin laten kleuren, dit met een dikke bodem. Bak het vlees aan beide kanten bruin (licht). Beweeg het ondertussen een beetje. Leg vervolgens het vlees op het bord.
  3. Op middelhoog vuur fruit je de ui glanzend tot goudgeel van kleur. Voeg vervolgens de blaadjes laurier, kruidnagels en het vlees eraan toe waarna je langs de rand van de pan met 1 glas warm water en de azijn erbij schenkt.
  4. Breng het geheel aan de kook waarna je het vlees voor 2 uur gaat stoven, dit met de deksel erop.

Spruitjes bereiden

Voor de spruiten ga je als volgt te werk:

  1. Laat de abrikozen voor ongeveer 1 uur in water weken. Spoel de spruiten af en stoom ze voor ongeveer 4 minuten lang op 100 graden. Snijdt vervolgens de abrikozen in stukjes.
  2. In de wok verhit je een beetje olie waarna je de spruitjes kort gaat bakken. Kook daarna kort de pecannoten even mee.
  3. Voeg vervolgens ook de abrikozen en een lepel van de abrikozenjam eraan toe zodat de spruitjes een mooie glans krijgen.

Polenta bereiden

Voor de lekkere polenta doe je het volgende:

  1. Doe in een pan melk en bouillon en breng dit aan de kook. Voeg tijdens het roeren de maïsmeel eraan toe.
  2. Breng de polenta aan de kook en roer regelmatig erdoor en laat dit voor ongeveer drie kwartier totdat het gaar wordt.
  3. Breng het op smaak door wat olijfolie toe te voegen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: