Hot!

Sterrenbeeld augustus

Sterrenbeeld augustus

Als je in de maand Augustus geboren heb je de kans op twee verschillende sterrenbeelden. De eerste daarvan is het sterrenbeeld Leeuw, de tweede is het sterrenbeeld maagd.

Sterrenbeeld leeuw

Als je tussen 23 juli t/m 22 augustus geboren bent heb je het sterrenbeeld leeuw.  De leeuw word in het Latijns Leo genoemd. Het is het 5de teken van de dierenriem, deze begint op 0 graden bij de Ram. De leeuw zit tussen de 120 en 150 graden. De leeuw behoort tot de vaste tekens en word geassocieerd met het element vuur en mannelijke, positieve tekens.  De leeuw is is van nature een heerszuchtig en  nobel wezen en het plaatst zich graag op de voorgrond.  De leeuw houd er van een goed leven te leiden, de leeuw houd van luxe en genot. Hij is  dynamisch en beschikt over een goede portie wilskracht, hij is ijdel maar hij is echter snel en jaloers. De leeuw is enigszins materialistisch maat is erg genereus en houd dus van delen. De leeuw is emotioneel en neemt de liefde uiterst serieus. Het mineraal dat bij de leeuw hoort  is de granaat van de plant framboos. De rode granaat wordt net als de cornalijn vergeleken met hart en bloed. Er word gezegd dat de bladeren van een framboos kunnen helpen tegen diarree en menstruatiepijn.

De leeuw heeft er een hekel aan om dingen ’the safe way’ te doen en houd dus van het nemen van risico’s. De leeuw houd niet van de sleur van het normale dagelijks leven en doet graag dingen anders dan gebruikelijk. De leeuw is erg open minded en houd niet van mensen met een bekrompen gedachtegang. De leeuw houd er niet van om zuinig te doen en wil zijn leven tot het uiterste leven.

Sterrenbeeld maagd

Ben je tussen 23 augustus en 22 september geboren? Dan ben heb je het sterrenbeeld maagd, de maagd word beschreven als nuchter en realistisch. De maagd word als enigste in de dierenriem van sterrenbeelden afgebeeld als een lief en onschuldig meisje. De maagd is ook vrij verlegen en vind het moeilijk om vrienden te maken en op mensen af te stappen. Maar is de connectie eenmaal gemaakt zorgt dat vaak wel voor een hele goede vriendschap en zal de maagd er altijd voor de ander zijn. De maagd heeft net als ieder ander sterrenbeeld natuurlijk ook minder goede eigenschappen, zo is de maagd ook erg kritisch en ietwat bekrompen. De maagd houd van gebruiken en dagelijkse rituelen en wijkt daar niet graag van af. De maagd is erg gesteld op hygiëne en orde en heeft dus een hekel aan rommel. Maagden kunnen nogal kil overkomen maar daar is eigenlijk niets van waar, onder de dikke huid schuilen een hele hoop emoties. Hierdoor kan het zoals eerder genoemd zo zijn dat de maagd afstand houd van sociale gebeurtenis en moeilijk bind met andere mensen. Dit staat ook weer in verband met het feit dat de maagd van één en dezelfde omgeving houd.

Tags:

Leave a comment