Hot!

Soorten griep

Soorten griep

Er zijn verschillende soorten griep, hieronder een paar soorten griepen.

Seizoensgriep

Er zijn veel mensen die zeggen dat verkoudheid en de griep hetzelfde zijn. Dit is ook niet waar. Als mensen echte influenza hebben dan voelen zij zich ook daadwerkelijk vreselijk. Bovenop de griepsymptomen en hoest krijg je erge spierpijn en koorts te verduren.

Vaak herstellen mensen wel van de griep, als zij ‘gezond’ zijn. Maar dit virus kan vervelende gevolgen met zich mee dragen, vooral bij de risicogroepen. In Nederland gaan er tijdens een gemiddelde griepepidemie in de koude winter gemiddeld 1500 mensen aan de gevolgen van de griep dood, of zelfs direct door de griep. Om het maar even met Amerika te vergelijken, in Amerika gaan er jaarlijks ongeveer 35.000 mensen dood door de griep of de gevolgen hiervan. Dit aantal staat ook nog eens gelijk aan het aantal sterf gevallen bij vrouwen met borstkanker. De griep die zo onschuldig lijkt, is dit dus niet.

Griep van de griepprik

Mensen zeggen wel eens dat zij de griep krijgen van een griepprik. Dit is echter niet mogelijk. Deze vaccins bevatten alleen maar een inactief gemaakt virus, dit kan je dus niet besmetten, wat logisch is. Zelfs is het door wetenschap verklaard dat het niet mogelijk is om besmet te raken van deze prik, zijn er nog altijd mensen die zeggen dat zij hierdoor ziek zijn. Er kunnen twee redenen te zijn. Als eerste halen mensen de bijwerkingen van de prik in de war met die van de griep. De bijwerkingen van de prik zijn soms pijn in je arm. Vroeger kon je bijwerkingen krijgen die een beetje op die van de griep leken. Als tweede is het griepseizoen in de tijd van het verkoudheidsvirus erg aanwezig is. Veel mensen worden vaak verkouden vlak nadat zij de prik gehaald hebben en denken dan dat ze de griep hebben en geven de griepprik hiervoor de schuld. Terwijl vaak een medemens je aangestoken hebt.

Antibioticum helpt tegen griep

Mensen denken dat antibiotica werkt tegen de griep maar dat is niet zo, antibiotica werkt alleen tegen bacteriële infecties. Griep is veroorzaakt door een virus en daarom heeft dit geen effect.
De griep kan de lichamelijke weerstand verminderen, hierdoor kunnen bacteriële het lichaam infecteren met verschillende ziektes zoals, longontsteking, voorhoofdsholteontsteking, oorontsteking en bronchitis. Om deze ziektes te voorkomen willen veel patiënten gebruik maken van antibioticum. Dit wordt afgeraden. Als je onnodig antibiotica inneemt raakt je lichaam hieraan gewend en als je dan echt iets serieus op loopt heeft antibiotica een minder goede werking op het lichaam.

Buikgriep is een vorm van influenza ?

Mensen gebruiken tegenwoordig het woord griep overal voor, dat het eigenlijk zijn ware betekenis verloren heeft. Norovirussen en enterovirussen zorgen ervoor dat je buikgriep of de zomergriep krijgt. Deze griepen hebben geen enkele link met het influenzavirus. Als je wel aan het overgeven bent en aan de diarree bent, maar er is geen sprake van spierpijn of koorts, dan heb je ook geen griep. Bij jonge kinderen is het mogelijk dat influenza af en toe braken en diarree kan veroorzaken. Dit zijn ook de symptomen die gebruikelijk zijn voor de Mexicaanse griep.

Tags:

Leave a comment