Hot!

Slotenmaker

Slotenmaker

Een slotenmaker is iemand die zich specialiseert in het maken van sloten en sleutels. Zo kan een slotenmaker onder andere sleutels namaken, bouwen van een nieuw slot, adviseren over sloten en het installeren van sloten. Stel je bent een keertje je sleutel vergeten en er is geen enkele manier om naar binnen te komen, dan kan je een slotenmaker bellen en die gaat ervoor zorgen dat je weer naar binnen kan. Een slotenmaker zal moeten beschikken over een politiekeurmerk om voor de veiligheid te zorgen. Alle sloten en sleutels moeten gemaakt worden via regel van de overheid om zo voor veiligheid en garantie te zorgen.

Het woord slotenmaker past eigenlijk niet meer bij de beroepsomschrijving van mensen met dit vakgebied. Tegenwoordig worden er geen sloten meer zelf gemaakt, de slotenmaker verkoopt sloten en is erg gespecialiseerd in sloten. Zo kan een slotenmaker het beste advies geven. Een slotenmaker is eigenlijk meer een beveiliggingsspecialist.

Deuren openen

Wanneer iemand zijn of haar sleutel verliest ben je genoodzaakt om een slotenmaker te bellen. De slotenmaker zal dan langskomen en met behulp van een boor het cilinder uitboren. De kunst hiervan is om zo min mogelijk tot bijna geen schade te brengen aan de deur, maar natuurlijk kan dit soms nog wel eens voorkomen als het niet goed gaat.

Soorten sloten

Tegenwoordig zijn een heel veel verschillende veiligheidssloten te koop. Ook zijn er veel voorzorgsmaatregelen te koop zoals een alarm of een raamstang. Vaak worden nieuwe deuren voorzien van een goed slot met drie verschillende uitgangen, hierdoor wordt inbreken bijna onmogelijk. Een goede slotenmaker is voorzien van allerlei verschillende soorten sloten en voorzorgmaatregelen zoals veiligheid scharnieren en veiligheidscilinders. Bij bedrijfspanden worden tegenwoordig ook altijd camera’s geïnstalleerd om zo nog beter de veiligheid te kunnen overzien.

Opleiding slotenmaker

In Nederland zijn er enkele verschillende opleidingen tot slotenmaker. Je hebt ook andere opleidingen die vergelijkbaar zijn met een slotenmaker namelijk timmerman, aannemer of klusjesman.

De competenties van een slotenmaker

Het is belangrijk om als slotenmaker te beschikken over en goede communicatieve vaardigheid. Je zal in de praktijk veel met klanten te maken hebben en het is belangrijk om zo goed mogelijk advies te kunnen geven over verschillende sloten of veiligheidsmaatregelen. Je moet als slotenmaker beschikken over kennis van de sloten en de manieren waarop je deze kan toepassen. Wil je een zelfstandige ondernemer worden in het beroep slotenmaker dan moet je ook beschikken over commerciële vaardigheden.

Het salaris van een slotenmaker

De meeste slotenmakers zijn ondernemers, dit betekend dat ze geen vast loon hebben. Het loon van een slotenmaker zal verschillen met het aantal klanten dat je krijgen en het aantal klusjes als bijvoorbeeld een deur open maken. Ben je toch in loondienst als slotenmaker dan moet je kijken naar het salaris van een verkoopmedewerker. Het salaris van een verkoopmedewerker zal overheen komen met het salaris van een slotenmaker.

Tilburg deur openen Slotenmaker Lockit Slotenmaker
Tags:

Leave a comment