Hot!

Slaapkamer inrichtingen

Slaapkamer inrichtingen

Een slaapkamer is vaak een favoriet plekje voor mensen in huis. Helemaal van jou, en het moet ingericht zijn zoals jij dat het liefst wilt. Helemaal jouw plekje moet het zijn. Een gezellige kamer hoeft helemaal niet groot te zijn! Wij geven je een aantal tips zodat jij je slaapkamer helemaal tot je zelf kan inrichten.

Moodboard

Maak voor jezelf een moodboard met allerlei ideeën en inspiratie. Gooi al je kleuren bij elkaar en kijk wat goed bij je past en wat niet. Als je je moodboard wilt laten slagen dan moeten er meubels in voorkomen, verschillende soorten stoffen, kleuren, inspiratie foto’s noem maar op. Heb je al dingen als in je kamer staan die je niet wilt wegdoen, moet je daar ook zeker foto’s van nemen! Zo heb je het hele plaatje bij elkaar, en kan je er goed naar kijken

Indeling van de slaapkamer

Als je er ongeveer achter ben hoe je de stijl wilt van je slaapkamer, is het tijd voor de inrichting. Het is weer handig om weer een blad papier te pakken en een schets hiervan te maken. Nu kan je een grondplan maken en puzzelen voor de inrichting. Gewoon een A4 is voldoende, het maakt het zo lekker overzichtelijk. Je kan de meubels uitknippen en op een ander papier plakken om het nog mooier te maken.

De kleuren van jouw slaapkamer

Als je eenmaal weet waar en hoe je je kamer in wilt richten. Kun je de kleuren van de muren gaan bepalen. Al wil je een leuk printje voor op je muur, kan je nu gaan uitzoeken welke muur je dat printje zou willen hebben. Wij geven de tip om niet een muur te kiezen waar je echt continue tegen aanstaart. De wand met print is vaak verstandig om die achter je bed te plaatsen. Als de kleuren zijn bepaald en de meubels zijn bepaald, dan kan het inrichten hiervan gaan beginnen. Als dit eenmaal is gebeurd dan kan je de decoraties en de accesoires bepalen voor je kamer.

Algemene tips

Een slaapkamer is bedoeld voor rust en een ontspannen sfeer. Dan is het ook fijn als de materialen in je kamer dit uitstralen. Ga dan ook voor zachte stoffen en combineer dit bijvoorbeeld met hout. Al heb je een koude vloer is het lekker om hier een lekker zacht kleedje op te leggen. Kleuren hebben ook echt een zeer groot effect op je slaapkamer. Als je voor rust wilt gaan in je slaapkamer zijn pastelkleuren hiervoor een goede optie. Maar al ben je meer van de felle kleuren, kan dat natuurlijk ook.

Ga voor verlichting

Met verlichting kan je zo de sfeer maken in huis. Leuke lampjes ophangen bij je bed of in je kamer. Wel is het zo fijn dat je deze gewoon kan besturen vanuit je bed. Dit zorgt ervoor dat je de verlichting zo min mogelijk gebruikt. Ook een dimmer in je kamer is wel erg leuk en handig voor in je slaapkamer.

Tags: