Hot!

Scooter kopen

Scooter kopen

Rijbewijs halen

Ben je 16 jaar geworden en ben je het fietsen helemaal zat? Een scooter kopen heeft veel voordelen. Voor dat je een scooter koopt moet je eerst je scooter rijbewijs halen. Als je 15,5 bent mag je beginnen aan je theorie, hierbij leer je alle regels rondom scooter rijden en het verkeer. Als 16 jaar bent en je theorie-examen hebt gehaald, mag je je praktijkexamen doen. Je kan je praktijkexamen in één dag halen, je kan meestal kiezen uit 4 uur les of 6 uur les. Daarna ga je een route rijden met een examinator en die bepaald of jij geslaagd bent of niet.

Welk merk scooter

Als je een scooter gaat kopen moet je een keuze maken wat voor merk scooter je wilt kopen. Vind je de uitstraling van je scooter belangrijk of wil je een wat goedkope scooter? Er zijn veel scooter merken, met allemaal hun eigen specialiteit. Bij een Vespa scooter showt de scooter meer elegantie en luxe, maar een Piaggio Zip scooter straalt meer stoerheid uit en sportiever. Scooter verschillen ook heel erg in prijsklasse en kwaliteit. Ook moet je een keuze maken of je voor een tweedehands scooter gaat of voor een nieuwe scooter.

Waar moet je rekening mee houden als je een scooter gaat kopen?

Als een het te mooi om waar te zijn, moet je het niet kopen. Je kan niet een goede Vespa voor 1.000, – euro kopen. Zorg ervoor dat je iemand vindt die je kan vertrouwen en die met je mee denkt. Let er goed op dat je geen gestolen scooter kopt, dit kan voor een heleboel problemen zorgen. De beste keuze is een gloednieuwe scooter te kopen, zo weet je zeker dat er niks geks met de scooter gebeurd is. Nog een voordeel van een nieuwe scooter kopen is omdat je de scooter later voor meer kan door verkopen omdat jij de enigste eigenaar bent geweest.

Verzekeringen

Het is heel erg belangrijk om je scooter te verzekeren. De prijzen verschillen tussen de 80,- euro en de 300,- euro. Je kan zelf een keuze maken wat je wel en niet wil verzekeren. Diefstal is zeker een aanraden om te verzekeren, er worden zoveel scooters gestolen. Investeer in een goed kettingslot, en zet je scooter altijd vast aan een lantarenpaal, fietsrek of iets anders wat vast in de grond staan.

Tips voor het kopen van een scooter

De beste tip bij het kopen van een scooter: Laat altijd je scooter controleren bij een specialist voordat je de scooter koopt. Hierdoor kijkt een neutraal persoon naar je scooter en deze ziet weer iets anders dan de vast monteur van de verkoper. Er zijn heel veel opties voor scooters om diefstal tegen te gaan, investeer hier goed in. Je kan een alarm op je scooter instaleren of een extra slot, bij het contact slot, op je scooter. Vergeet niet te checken of de scooter, die je wilt kopen, alle kilometerbeurten heeft gehad. Als laatste tip: let altijd goed op en als het niet goed voelt niet doen.

Tags:

Leave a comment