Hot!

Rotterdam bezienswaardigheden

Rotterdam bezienswaardigheden

Een moderne stad zoals Rotterdam kunt u natuurlijk niet voorbij u laten gaan. U kunt namelijk attracties en monumenten bezoeken en daarnaast kunt u genieten van de bezienswaardigheden. Als u zo veel mogelijk bezienswaardigheden in Rotterdam wilt aanschouwen, is het verstandig dat u een hotel boekt. Een langer verblijf in Rotterdam is zeker aan te raden.

Wat is er bijzonder aan de Euromast?

De Euromast werd door de architect genaamd H.A. Maaskant gebouwd in het jaar 1960. Toen was de Euromast het grootste gebouw van Rotterdam. De Euromast was destijds 107 meter hoog. De Euromast is een symbool van Rotterdam geworden. De Euromast is hedendaags 1855 meter hoog. Het heeft niet alleen een schitterend uitzicht maar u kunt er ook eten, drinken, feesten en slapen. Voor de echte sportfanaten en de waaghalzen kunt u tokkelend naar beneden. Vlakbij de Euromast liggen er nog andere bekende winkelstraten zoals de Coolsingel, het Beursplein en de Hoogstraat.

Wat is er bijzonder aan de Koopgoot?

De Koopgoot is onder de Rotterdammers een zeer geliefde winkelstraat. Het ligt midden in het hartje van Rotterdam. De Rotterdammers hebben de naam Koopgoot gekozen, omdat het letterlijk het laagste punt is ten opzichte van de rest van de stad. Via deze manier hebben winkelende mensen en het verkeer geen last van elkaar op het moment dat zij de Coolsingel passeren. Daarnaast is er een groot aanbod van winkels, dus er is genoeg afwisseling. Kortom, voor ieder wat wils.

Wat is er bijzonder aan de haven van Rotterdam?

De haven van Rotterdam is één van de grote havens ter wereld. Vroeger was het de grootste haven van de wereld. Nu heeft een andere haven de grootste haven ter wereld opgeëist. In Europa heeft de haven van Rotterdam een grote bekendheid. De dagelijkse invoer en uitvoer zijn altijd goed voor werkgelegenheid. Er is namelijk nog voldoende vraag naar personeel. Veel van de dagelijkse invoer komt uit Duitsland, Engeland en België. Daarbij is het ook bekend dat er regelmatig cruiseschepen verschijnen in de haven van Rotterdam.

Wat is er bijzonder aan de Wilhelminapier?

De Wilhelminapier wordt door vele liefhebbers als prachtigste bezienswaardigheid van Rotterdam gezien. Vanaf de Wilhelminapier kunt u de schitterende skyline van Rotterdam aanschouwen. De ongeveer vijfhonderd meter lange Wilhelmina onderhoudt men goed. Vroeger was de Wilhelmina het vertrekpunt naar New York met de Holland-Amerika lijn. U kunt altijd wandelen op de Wilhelminapier. De Wilhelminapier is altijd bereikbaar en het is zeker ’s avonds een aanrader.

Wat is er bijzonder aan het Stadhuis- en het Schouwburgplein?

U moet de Stadshuis- en het Schouwburgplein bezoeken als u in Rotterdam bent. Het Stadhuisplein staat bekend om haar adembenemende stadhuis. Dit is één van de meeste bezochte trekpleisters van Rotterdam. Daarnaast is de horeca groeiende. Dagelijks komen er veel mensen gezellig wat drinken of eten. Mensen die graag naar een concertgebouw gaan, kunnen genieten van het Schouwburgplein. Het Schouwburgplein heeft namelijk voldoende voor hen te bieden. Ook kunt u genieten van een film. Er is namelijk een Pathé bioscoop bij het stadhuis in de buurt.

Wat is er bijzonder aan de dierentuin van Diergaarde Blijdorp?

Sinds 1855 bezochten mensen de dierentuin in Rotterdam. Toen had Diergaarde Blijdorp nog niet zo’n ruim aanbod als nu. Toen kon men alleen nog vogels en wat kleinere dieren bewonderen. Nadat de Tweede Wereldoorlog had plaatsgevonden, breidde het dierenpark in Rotterdam steeds verder uit. Nu werkt men er nog steeds hard aan. De dieren worden in Diergaarde Blijdorp goed verzorgd. Daarbij hebben zij voldoende ruimte waar deze dieren goed kunnen leven. Elke diersoort heeft zo zijn eigen afdeling. De giraffen hebben bijvoorbeeld een gedeelte in het Afrikaanse deel van de dierentuin. Zo hebben de olifanten weer een gedeelte in het Aziatische deel. U kunt ook het Oceanium bewonderen waar vooral waterdieren leven.

 

Tags:

Leave a comment