Hot!

Rondreis in Ghana

Rondreis in Ghana

Wat je allemaal moet weten als je een rondreis maakt in Ghana

Papieren regelen

Als allereerst is het belangrijk om alle papieren (paspoort/visum) te regelen, zodat er geen stress ontstaat aan je rondreis door Ghana. Als je als toerist naar Ghana reist dan heb je een toeristenvisum nodig. Zo een visum kun je aanvragen bij de Ghanese ambassade die gevestigd is in Den Haag. Met zo een visum kun je in Ghana 3 maanden verblijven. Ook is het mogelijk om langer te blijven als hij verlengd wordt door de immigratiedienst van het land. Ook is het belangrijk om te weten dat je je paspoort minimaal 6 maanden geldig moet zijn vanaf je reisdatum.

Vaccinaties

Als je een rondreis maakt door Ghana, dan is dat een lange reis omdat het een groot land is waar je niet zo snel klaar bent. Daarom is het belangrijk om vooraf inentingen te nemen, zodat je niet zo snel ziek kan worden. Ghana stelt een paar vaccinaties als verplichting, omdat ze ervan bewust zijn wat voor ziektes er kunnen ontstaan. Bij je huisarts kun je de vaccinaties aanvragen en die verwijzen je door bijv. naar de GGD.

De hoofdstad

Je hebt de belangrijkste informatie gekregen over de visums en vaccinaties en nu begint de reis echt. Accra is de hoofdstad van Ghana en het ligt aan zee. Dit ligt aan de kust van de Atlantische oceaan. Hier liggen verschillende stranden zoals; Axim, Busua en Anomabu. Je kunt hier lekker je rust pakken, maar in het weekend is het niet verstandig om je rust te pakken aan de stranden, want het is er dan super druk. Wel kun je zover mogelijk gaan bij de zeeën waar je bijna niet kunt zwemmen om toch te genieten van je rust. Op stranden na zijn er ook andere bezienswaardigheden in de hoofdstad.

Je kunt een bezoekje brengen aan de bekende markt ‘’Makola’’. Dit is een markt dat goedkope Chinese rommel tot diverse gerechten en Afrikaanse handwerk verkoopt. Je kunt ook de stad Teshi bezoeken. Hier zie je hoe de houtkunstenaars hun creatieve grafkisten maken. Zo maken ze kisten in vormen zoals; sigaretten, vruchten, auto’s en bierblikjes. Op de heldere dagen is het heerlijk om naar de Aburi Hill te gaan en daar de botanische tuinen te bezoeken. Dit heeft een hele mooie uitzicht over de stad Accra. Dit ligt op een afstand van 34 kilometer naar het middelpunt van de hoofdstad.

Safari

Een super bekende park in Ghana heet; Mole National Park. Dit is een beperkte park die veiliger is dan andere parken. Het is er dus niet heel spannend, maar dat heeft geen invloed op je gezellige safaritour. Met zo een safaritour is er altijd een gewapende gids mee die alleen maar in jouw voordeel werkt. Een foto maken met een olifant is niet te missen op deze plek.

Hulpdiensten

Als u zo een grote reis wilt maken da is het ook van belang om je veilig te voelen. Het is dus belangrijk om te weten dat er veiligheidsdiensten er zijn die je kunt inschakelen wanneer je je in een gevaarlijke situatie bevindt. Zie hieronder de nummers die je kunt bellen:

Politie:                  191
Brandweer:        192
Ambulance:        193

Tot zo ver informatie over Ghana.

Tags:

Leave a comment