Hot!

Rode duivels

Rode duivels

Belgische elftal

Het elftal van de rode duivels is de afgelopen jaren steeds beter gaan voetballen. Zo waren ze ongeveer 15 jaar geleden nog een heel zwak team met nauwelijks grote namen in het elftal. De competitie in het land was dan ook van een zeer laag niveau waar ook niet veel mensen naar keken. Maar sinds een paar jaar is het enorm gegroeid in het land, zo zijn de jeugdopleidingen bijvoorbeeld enorm gegroeid. De trainingen worden intensiever en van een hoger niveau. Daarnaast zijn er veel Belgische voetballers die doorbreken naar de  absolute top van de wereld. Hier profiteert het Belgische elftal  enorm van. Het elftal word namelijk in de grote toernooien zoals het EK en het WK gezien als één van de grote favourite om deze toernooien te kunnen winnen.

Huidige vorm

Om even terug te kijken naar de laatste vier wedstrijden van de rode duivels kun je al meteen inzien hoe goed het team presteert. Deze werden namelijk allemaal gewonnen.
De laatste wedstrijd tegen Griekenland eindigde in een 1-2 zegen voor de belgen. Daarvoor de wedstrijden tegen Gibraltar (9-0), Estland (0-2) en Tsjechië (2-1). Buiten het feit dat de wedstrijden gewonnen worden door het Belgische team zie je ook dat het voetbal aantrekkelijker is geworden om te bekijken. Het elftal speelt nu namelijk met veel diepgang en is voortdurend aan het zoeken om de goal te maken. Met snelle vlankspelers in een 4-3-3 systeem spelen ze dus zeer aanvallend voetbal wat geweldig is om te zien, ook voor de neutrale toeschouwer.

Top spelers

Het Belgische elftal beschikt dus over een goed team met goede individuele spelers. Dit zijn spelers die Uitkomen voor grote clubs uit het buitenland die ook meespelen voor grote prijzen. Denk bijvoorbeeld aan clubs als chelsea, Manchester United en Manchester City. De absolute topspelers in het elftal zijn Eden Hazard, Kevin de bruine en Romelu Lukaku. Dit zijn aanvallend ingestelde spelers die met hun individuele klasse het team op sleeptouw nemen. Zo kunnen ze zelf scoren maar ook hun medespelers voor de goal zetten met een assist.

Plaatsing wereldtoernooi

Het Belgische elftal doet het dus heel erg goed. Zo krijgen ze het voor elkaar om zich steeds te plaatsen voor de grote toernooien. Dit jaar weten ze zich zelfs als eerste van de wereld te plaatsen voor het aankomend WK in 2018. Dit komt omdat ze in hun kwalificatie poule enorm goed hebben gepresteerd en zo dus een ticket naar het toernooi hebben verdiend. Er is ook in het land veel vertrouwen in het team en als je het de belgen vraagt zijn hun de aankomend wereldkampioen.

Tags:

Leave a comment