Hot!

Rocket League

Rocket League

Rocket league is een voetbal spel wat gemixt is met een race spel. Het is ontwikkeld door Psyonix en uitgebracht op 7 juli 2015. Het doel van het spel is net zoals bij elk ander voetbalspel, scoren en de tegenstanders verslaan. Het is op verschillende platformen te spelen, zo kun je het spelen op: Computer, Playstation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Rocket league is de opvolger van Supersonic Acrobatic Rocket-Powered battle-cars wat uit kwam in 2008. Het spel kwam uit voor de playstation 3 maar was geen groot succes. 7 jaar later kwam psyonix met een verbeterde versie van Supersonic Acrobatic Rocket-Powered battle-cars, Rocket league. Rocket League is tot de dag van vandaag nog een groot succes.

Het spel

Rocket league is niet zomaar een voetbal spel, in plaats van mensen die de bal aftrappen speel je met auto’s. De auto’s hebben allemaal verschillende functies zoals: Vliegen, Super snel rijden, slippen, remmen en springen. In een match zitten standaard 2 teams, de teams kunnen verschillen van 1 persoon per team tot maximaal 4 personen per team. De match vind plaats in een afgesloten arena en duurt maar liefst 5 minuten lang. Als er in deze 5 minuten niet wordt gescoord dan geld de golden goal regel, het eerst volgende doelpunt wint. Ook verdien je door de game heen punten, die punten krijg je door verschillende handelingen te verrichten zoals: verdedigen, scoren etc. Degene die de hoogste punten heeft in het team zal boven aan verschijnen op het rangbord.

Spelmodi

Er zijn verschillende spelmodi in rocket league, Je hebt zowel casual (vriendschappelijk) Of ranked (om een bepaalde rang te behalen) De meeste mensen die echt goed willen worden spelen heel veel ranked. Ze doen dit om steeds een hogere rang te behalen. Iedereen wilt tenslotte bij de beste horen.

In spel aankopen

Rocket league kost €19,99 als je het wilt spelen. Natuurlijk zijn er ook in-game aankopen die je kunt doen met echt geld. Je kunt verschillende nieuwe auto’s kopen die je kunt gebruiken, een auto kost gemiddeld €2,50 per stuk. Ook kun je kisten kopen met sleutels, dit is alleen in Nederland uitgeschakeld vanwege de nieuwe regels.

E-sports

is erg gegroeid de laatste jaren. Rocket League is inmiddels ook toegevoegd aan de e-sports kampioenschappen. Het eerste seizoen is gewonnen door iBUYPOWER Cosmic, een erg populair Amerikaans team. In totaal werd er $75.000 aan prijzen geld weggegeven. In het 2e seizoen is de prijzenpot verhoogd naar $250.000 Dit is gewonnen door Flipsid3 Tactics. Het 3e seizoen is de prijzenpot alweer verhoogd, dit keer naar maar liefst $300.000. Seizoen 3 werd gewonnen door Northern Gaming. Seizoen 4 had de hoogste prijzenpot tot nu toe, $350.000 Dit werd gewonnen door Gale Force eSports. Seizoen 5 had een hoofdprijs van $100.000, Gale force eSports de voormalig winnaar pakte deze prijs ook. In seizoen 6 wist het eerste Noord-Amerikaanse team (Cloud9) te winnen, zij wonnen een prijzenpot van $200.000. In seizoen 7 ging Renault vitality er van door met de prijzen pot van $200.000.

Tags:

Leave a comment