Hot!

Restaurants

Restaurants

Wat houdt een restaurant in?
Een restaurant is een gebouw waar je in ruil voor geld kan eten. Je hebt ook horeca’s, dat zijn restaurants met hotels en cafés.

Geschiedenis restaurant
Het begon eind 18e eeuw in Parijs, daar is het restaurant ontstaan. Uiteraard was er voor eind 18e eeuw al eetgelegenheden, waar voornamelijk eten en drinken werd geleverd in een gebouw. vroeger had je herberg wat ze nog wel in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Ierland vinden. Herberg is een nakomeling van restaurants.

Het verschil is dat bezoekers zelf kunnen uitkiezen uit meerdere soorten gerechten. Als je opzoek bent naar een gids met daarin een overzicht van restaurants van kwaliteit die zo goed is, zoek je naar De Franse firma Michelin.

Naam restaurant

Restaurant is ontstaan vanuit het Franse ”restaureer” of herstellen. Het begon in 1765, want in 1765 opende een Franse kok genaamd A. Boulanger in Parijs een eethuis. In dat restaurant werden verschillende soorten soepen bereid, en uit alle soorten soepen kan de gast een keuze maken. Na een tijdje ontwikkelde hieruit het woord restaurant.

Soorten restaurants 

Traditionele restaurants

Grand-Café

Bij een Grand-Café kunnen een aantal eigenschappen zeker niet missen o.a. de naam. De naam Grand-Café zegt al veel namelijk dat het gaat om een wonderlijke horecagelegenheid. Een Grand-Café is dus eigenlijk een heel groot gebouw waar meerdere mensen tegelijk in terecht kunnen. In zo een grootte zaak is het van noodzaak dat er genoeg personeel aanwezig is. Zo is het bij een Grand-Café de aardrijkskundige ligging erg belangrijk, want een hoe dichterbij er je bij een toeristische attractie zit hoe meer publiek je trekt.

Trattoria


Italiaanse restaurants worden Trattoria genoemd, dit zijn restaurants waar je op je gemak met een grote groep of je familie terecht kan. Er is een veel keuze uit gerechten en er heerst een gezellige sfeer. Als je wilt ontspannen en een hapje wilt gaan eten is de trattoria de juiste plek om naartoe te gaan.

Bistro

Een bistro is een hele informele restaurant waar je gemakkelijk en relaxed terecht kunt als je wat wilt eten of drinken. In een bistro hangt er meestal een Franse sfeer. Het bijzondere aan een bistro is dat het tussen een café en een restaurant in zit. Maar allebei net niet.

Wegrestaurant

Een wegrestaurant is een soort restaurant wat je dichtbij een weg of autosnelweg vind. Een wegrestaurant is gericht op automobilisten en vrachtwagen chaffaurs die tijdens het rijden even willen stoppen om te eten. Meestal naast snelwegen heb je een voetgangersbrug of tunneltje, die is er zodat het restaurant van beide kanten bereikbaar is.

Traditionele restaurants

Traditionele restaurants bestaan al sinds een tijdje, bij zo een traditionele restaurant komt een werknemer naar je tafel om je bestelling af te nemen. En als je bestelling klaar is wordt het naar je tafel gebracht. En als je een drankje wilt bestellen komt de ober naar je tafel om de bestelling af te nemen en te brengen. In zo een traditionele restaurant mag je blijven hoe lang je wilt. Zulke restaurants zijn gespecialiseerd in de Nederlandse keuken, maar je hebt ook Griekse, Indiaanse, Chinese, Spaanse of andere keuken is ook mogelijk. 

All you can eat

En van de meest bekende restaurants zijn de all you can eat restaurants. Voornamelijk bij gezinnen, want kinderen houden er niet van om een lange tijd stil te blijven zitten. Het eten word als een buffet aangeboden, dus je kan opstaan om zelf het eten op te scheppen. 

Tags:

Leave a comment