Hot!

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 (gestileerd als Red Dead Redemption II) is een aanstaande game-adventure-westernavontuur ontwikkeld en uitgegeven door Rockstar Games. Het is gepland voor PlayStation 4 en Xbox One op 26 oktober 2018. De game is een prequel op de titel Red Dead Redemption 2010 en zal de derde inzending zijn in de Red Dead-reeks. Het speelt zich af in 1899 en volgt het verhaal van de outlaw Arthur Morgan, een lid van de Nederlandse Van der Linde-bende.

Gameplay

Red Dead Redemption 2 is een actie-avonturenspel met een westers thema in een open wereld. Het gaat over Arthur Morgan, een vogelvrije en lid van de bende Van der Linde in 1899, in de afnemende jaren van het Amerikaanse Oude Westen en het uitsterven van het tijdperk van boeven en gewapende dieren. Onder de terugkerende personages bevinden zich respectievelijk John Marston en Dutch Van der Linde, de hoofdpersoon en een tegenstander van de vorige game. De speler controleert Morgan vanuit een perspectief van een derde persoon. De game bevat zowel singleplayer- als online multiplayer-componenten. Het zal het Honour-systeem van Red Dead Redemption blijven gebruiken, dat, gebaseerd op hoe de speler samenwerkt met niet-speelbare personages (NPC’s), van invloed zal zijn op hoe nederzettingen, steden en andere groepen op Morgan reageren.

Ontwikkeling

Red Dead Redemption 2 wordt ontwikkeld door Rockstar Studios, een samenwerking tussen alle Rockstar Games-studio’s die functioneren als een enkel team, met behulp van de Rockstar Advanced Game Engine (RAGE).

Red Dead Redemption 2 werd aangekondigd door uitgever Rockstar Games in oktober 2016. In de twee dagen ervoor had het bedrijf verschillende sociale mediaplatforms en een eigen website gebruikt om twee teaser-afbeeldingen in de kleur en het thema van Red Dead Redemption uit te brengen. De teaser-afbeeldingen leidden tot aanzienlijke aandacht en verhoogden de aandelenkoers van het moederbedrijf Take-Two Interactive met bijna zes procent. Op de dag van de aankondiging voor PlayStation 4 en Xbox One, smeekten enkele fans om Rockstar Games, zodat de game ook beschikbaar zou kunnen worden gemaakt op Microsoft Windows. Volgens een exclusiviteitsovereenkomst met Sony Interactive Entertainment worden bepaalde online game-inhoud getimede exclusieve aanbiedingen voor de PlayStation 4. Oorspronkelijk verwacht voor release in de tweede helft van 2017, is de game twee keer vertraagd: eerst naar Q1 / Q2 2018, en later naar 26 oktober 2018. De debuuttrailer van de game is op 20 oktober 2016 uitgekomen en toont de open wereld, en de tweede en derde trailer – respectievelijk uitgebracht op 28 september 2017 en 2 mei 2018 – introduceerden de personages en het verhaal van het spel. Een trailer die op 9 augustus werd uitgebracht, bevat de eerste gameplay-opnames. Het demonstreert de schiet- en paardenmechaniek en het vermogen om de bende en kampen van de speler te onderhouden. Om de pre-orderverkoop te stimuleren, werkte Rockstar samen met verschillende winkels om speciale versies van de game te leveren. De “Speciale editie” bevat exclusieve inhoud voor één speler, terwijl de “Ultieme editie” extra online inhoud bevat. De “Collector’s Box” is een verzameling fysieke merchandise met betrekking tot het spel.

Tags:

Leave a comment