Hot!

Premier league

Premier league

De Premier league is een voetbalcompetitie in Engeland. Het is tevens de grootse en hoogste in Engeland. Voetbalclubs uit Engeland en één uit Wales doen mee aan deze competitie. De wedstrijden van de league worden ieder jaar gespeeld tussen Augustus en mei en zijn wel bekeken en bijgewoond.

Grondvesting

Vanwege het feit dat er een drama was wat het ‘heizeldrama’ werd genoemd, mocht Engeland 5 jaar niet participeren aan het Europese voetbal. Het ging toen der tijd erg slecht met het Engelse voetbal ook vanwege vele hooligans en veroudering van stadia. Nadat het in de jaren 80 slecht ging met het voetbal in Engeland en er tevens ook meer voetbalspelers werden gekaapt, ging het in de jaren 90 weer beter. Eind jaren 80 waren er onderhandelingen waardoor er kans was op een nieuwe supercompetitie. In de jaren 90 waren de besprekingen rond en kwam er uiteindelijk een nieuwe league. Die de Premier league is gaan heten. De reden die werd gegeven om de premier league aan te kaarten was zodat zij konden spelen tegen de top van Europa. Het was de bedoeling dat ze hiermee onafhankelijk werden van de Football Association. In 1922 begon de eerste premier league competitie waar 22 clubs aan meededen.

FA

De FA ofwel the Football Association is de landelijke Engelse voetbalbond. Zij organiseren alle voetbalwedstrijden en alle nationale voetbalclubs zijn er lid van. Eveneens worden de voetbalwedstrijden van de Engelse profclubs georganiseerd door de premier league en football league wanneer de FA daar toestemming voor heeft verleend.
De FA organiseert voor de FA Cup, FA Trophy, FA Vase en de Fa Community Shield.
De verantwoordelijkheid van de nationale teams zoals o.a. het vrouwenvoetbal en voetbal onder de 17, wordt ook op hun schouders gedragen.

De grote vier

Na de eeuwwisseling sprongen de goeie voetbalwedstrijden van de clubs Liverpool, Manchester United, Chelsea en Arsenal eruit. Zij stonden aan de top voor een lange tijd en bezette vaak de eerste vier plekken in de ranking tussen de jaren 2002 en 2009. De jaren erna ging het niet per se minder maar Manchester United pakte in de league van 2011/2012 de titel echter belande Liverpool en Chelsea niet eens aan de top vier sinds 1994/1995.

FIFA

Fédèration Internationale de Footbal association daar staat de afkoring FIFA voor. Zij zijn opgericht in Parijs en heeft als hoofd op dit moment Gianni Infantino. In 1905 op 21 mei is de FIFA opgericht. Wel is het zo dat de FIFA werd verdacht van corruptie. Daarvoor is ook een inval geweest en zijn er arrestaties geweest. De informatie die er toen is verzameld is meegenomen en doorgespit met als vervolg dat de FIFA kon doorgaan met hun dergelijke functies en werkzaamheden, want ze zijn niet opgeheven.
De FIFA is de organisatie voor Football en tevens ook een bekend videospel. Ze hebben er een uitvinding van gemaakt en ervoor gezorgd dat er vele jongeren zijn die het spel spelen. De naam geeft het eigenlijk al weg, het is een game over voetbal. Je kan met vrienden, alleen of met virtuele spelers spelen. De game is ontworpen aan de hand van voetbalwedstrijden en de vele regels die daarbij horen.

Tags:

Leave a comment