Hot!

Pokémon geschiedenis

Pokémon geschiedenis

De oprichter en bedenker van Pokémon is Satoshi Tajiri. Hij is geboren in 1965 op 28 augustus. Een hobby van Satoshi was insecten vangen toen hij jong was. Zijn vrienden waren de kleine insecten aan het vangen terwijl Satoshi allerlei manieren aan het bedenken was om ze te vangen. In 1982 heeft Satoshi zijn eigen magazine opgericht genaamd Game Freak, dit magazine ging vooral over strips en over videogames. Game Freak was een groot succes, de medewerkers wilde graag een video game gaan maken. Satoshi wilde dit zelf ook en hij is naar Nintendo gegaan.

9 jaar na het Game Freak magazine is Satoshi begonnen met het maken van Pokémon. Het idee van Pokémon kreeg hij toen hij een paar kinderen zag spelen met een Gameboy. Hij is het idee van de Pokémon gaan uitwerken, nadat hij het had uitgewerkt hing hij naar Shigeru Miyamoto. Dit is de maken van de bekende spellen zoals Mario en Donkey Kong. Het spel was niet zo even in elkaar gezet, hier waren ze vijf jaar mee bezig geweest, dit is ook het langste dat gedaan werd over het maken van een spel voor op de Gameboy.

De eerste Pokémon spellen kwamen uit is 1996 in Japan en in Europa 1999. De eerste twee Pokémon spellen waren Pokémon red en green. De spellen werden heel erg snel beroemd zonder te veel promotie. In hetzelfde jaar kwam dan ook nog eens Pokémon blue uit. Pokémon green is alleen in Japan gebleven en was niet verkrijgbaar in Europa.

De Pokémon spellen silver en gold kwamen uit in 1999 in Japan en 2001 in Europa. In deze spellen zijn er honderd nieuwe Pokémon bijgekomen. Na Pokémon silver en gold kwam Pokémon crystal uit in 2000 in Japan en Europa. Crystal is een speciaal spel, dit spel is gemaakt speciaal voor de Gameboy Color. In het jaar 2002 en 2003 kwamen Pokémon Ruby en Sapphire uitgekomen in Japan en Europa. Deze spellen waren ook weer uniek, er waren bij deze spellen dan ook weer 135 nieuwe Pokémon. Ook was het zo dat met deze spellen je 2 tegen 2 kon spelen.

In 2004 kwamen Pokémon leafgreen en firered uit in Japan en Europa. Dit waren de opvolgers van Pokémon blue en red en is gemaakt voor de Gameboy Advance. Pokémon Ruby, Sapphire, Firered en Leafgreen zijn de spellen die het meest verkocht werden door Game Freak. Pokémon Emerald kwam in 2004 in Japan en in 2005 in Europa. Dit spel is dan weer de opvolger van het spel Pokémon Sapphire en Ruby en gaat over de legendarische Pokémon Rayguaza.

In 2006 kwam in Japan Pokémon Diamond en Pearl uit en in Europa kwamen deze in 2007. Dit zijn de eerste Pokémon spellen die speciaal gemaakt zijn voor de Nintendo DS. Met dit spel kwamen er ook weer 105 nieuwe Pokémon bij. De opvolger van deze spellen is Pokémon Platinum en kwam uit in Japan in 2008 en in Europa in 2009.

De Pokémon spellen SoulSilver en HeartGold zijn de opvolgers van de spellen Silver en Gold. Deze spellen zijn echter gemaakt voor op de Nintendo DS en niet voor de Gameboy. De spellen kwamen uit in 2009 in Japan en in 2010 in Europa.

In 2012 kwamen de spellen Pokémon Black en White uit in Japan en Europa en in 2013 kwamen de Pokémon spellen X en Y uit in Japan en Europa. Pokémon X en Y zijn voor als nog de enige spellen voor de Nintendo 3DS en de 3DS XL.

Tags:

Leave a comment