Hot!

Pannenkoekenbeslag

Pannenkoekenbeslag

Pannenkoeken is een heerlijk oud Hollands gerecht. Pannenkoeken worden gemaakt van melk eieren en meel. Ze worden gebakken in een koekenpan. Heel veel mensen houden van pannenkoeken. Vooral de kinderen zijn gek op dit recept. Pannenkoeken zijn al heel oud. Ze worden overal gegeten. Ook in het buitenland zijn ze populair. In Amerika bijvoorbeeld. Daar eten zij de pannenkoeken als ontbijt met verse aardbeien. In Nederland combineren wij ook pannenkoeken met andere ingrediënten. Zo hebben wij zoete en hartige pannenkoeken. De pannenkoek die het meest wordt gegeten is de pannenkoek naturel. Een naturel pannenkoek wordt vaak stroop en poedersuiker gedaan. Ook wordt er wel is gekozen voor basterdsuiker. Er zijn in Nederland veel restaurants te vinden. Pannenkoeken worden veel thuis gebakken. Het is een heel makkelijk en snel recept. Er zijn zelfs kant en klare pannenkoeken te koop die je enkel nog hoeft op te warmen. Maar toch is het lekkerder op zelf je eigen beslag te maken.

Beslag maken

Zelf pannenkoeken maken is heel er simpel. Je hebt een aantal ingrediënten nodig die je in elke supermarkt wel kunt vinden. De ingrediënten die je nodig hebt is meel en eieren en een beetje melk. Als je een lekker beslag wilt maken moet je als eerst de meel met de eieren mixen. Het beslag wordt een beetje vloeibaar is nog vrij klonterig en dik. Daarom moet je er wat melk bij aan brengen. Je doet ongeveer een halve liter melk bij. Dan is het van belang dat je het geheel goed met elkaar mixt. Als je dit niet goed mixt dan krijg je klonten en wordt de pannenkoek niet lekker. Als het geheel goed gemixt is kun je een koekenpan op het vuur gaan zetten. In dan pan doe je een beetje bakboter. De bakboter moet uitgesmeerd zijn over de hele oppervlakte van de pan. Anders blijft dadelijk de pannenkoek aan de binnen kant vast plakken. Dan gooi je het beslag in de koeken pan. Je hoeft enkel de bodem te vullen. Als de onderkant van de pan niet meer te zien is dat zit er genoeg in. Het is niet lekker om te veel beslag in de pan te doen. Dan krijg je hele dikke pannenkoeken. Door het beslag kun je wat kaneelpoeder strooien. Dit geeft en nog wat zoetere smaak.

Pannenkoekenrestaurants

In Nederland zijn er heel veel pannenkoekenrestaurants te vinden. Pannenkoeken zijn erg populair. Niet alleen bij de kinderen maar ook bij de volwassenen. Daarom zijn er in restaurants heel veel verschillende soorten pannenkoeken te vinden. Er zijn hartige pannenkoeken zoals een pannenkoek met kaas en spek. Er zijn ook pannenkoeken te vinden die lekker zoet zijn zoals een pannenkoek met jam of chocolade erop. Maar de meeste pannenkoeken die worden gegeten zijn de ouderwetse pannenkoeken met rozijnen en appel stukjes erin.

Poffertjes

Poffertjes zijn eigenlijk precies het zelfde als een pannenkoek. Het beslag wordt identiek gemaakt. Het enige verschil tussen poffertjes en pannenkoeken is dat de pannenkoeken worden bereid in een grote koekenpan en de poffertjes worden bereid op een plaat in kleine rondjes. Eigenlijk zijn poffertjes een soort kleine pannenkoekjes.

Tags:

Leave a comment