Hot!

Olympische Spelen

Olympische Spelen

De Olympische Spelen is een erg groot internationaal sportevenement. Tijdens dit sportevenement doen er wel duizenden sportatleten mee aan verschillende soorten sporten. Er zijn verschillende soorten spelen, zo is er de Zomerspelen, de Winterspelen en de Paralympische Spelen. De Olympische Spelen zijn begonnen in 1896 in Athene, sinds dien word er om de 4 jaar nieuwe Spelen gehouden. Anderhalf jaar na de Zomerspelen hebben we tegenwoordig de Winterspelen. De Winterspelen worden ook om de 4 jaar gehouden. De Paralympische spelen moeten worden georganiseerd door het land dat ook de Zomerspelen organiseert, dit is vanaf 2012 het geval.

De organisatie achter de Olympische Spelen omvat tegenwoordig de internationale sportbonden, de organisator van de Spelen en de Nationaal Olympische Comités.

Het Olympisch Comité moet ervoor zorgen dat er een gastland is die de Spelen wilt organiseren. Tijdens een bijeenkomst van het Internationaal Olympische Comités wordt er gesproken over een nieuw gastland, dit gastland kan de spelen 7 jaar later organiseren. Dit land is niet degene die de eerstvolgende Spelen organiseert maar de editie die erna komt. De landen hebben deze tijd ook hard nodig om ervoor te zorgen dat zij alle toeschouwers en atleten kunnen ontvangen. Sinds 2012 moet het gastland ook de

Paralympische spelen organiseren.

Bij het organiseren van de Olympische Spelen moeten de gastlanden wel aan een paar regels houden, deze regels noemen we de olympische regels. Deze regels zijn beschreven in het Olympisch Handvest. Er zijn een paar rituelen en symbolen die voor moeten komen tijdens de Olympische Spelen. Denk aan de Olympische vlag of aan de Olympische vlam. Zonder deze tradities en rituelen zou de Olympische spelen geen Olympische spelen zijn.

De Zomerspelen

De Zomerspelen werd vroegen de Spelen van de Olympiade genoemd. Dit is een internationaal sportevenement dat om de 4 jaar georganiseerd word. Toen de spelen voor het eerst gehouden werden waren er 43 verschillende onderdelen waar ongeveer 250 mannelijke atleten aan meededen uit zo’n 14 verschillende landen. In deze tijd zijn er wel meer dan 300 verschillende onderdelen waar meer dan 11 duizend sporters aan mee doen, zowel man als vrouw uit meer dan 200 verschillende landen.

Een overwinning op Olympisch niveau wordt gezien als een wereldprestatie, het is de hoogst haalbare prestatie als sporter. Voor de drie beste sporters op een onderdeel is er een prijs, degene die eerste eindigt krijgt een gouden medaille, degene die tweede wordt krijgt een zilveren medaille en degene die derde wordt krijgt een bronzen medaille. De traditie van het uitdelen van medailles is begonnen in het jaar 1904.

De Winterspelen

De Winterspelen is een internationaal sportevenement dat gehouden wordt in de winter. Ook deze Spelen worden om de vier jaar georganiseerd door het IOC (Internationaal Olympisch Comité). De Winterspelen werden tot en met 1992 in hetzelfde jaar als de Zomerspelen gehouden maar sinds 1994 zit hier anderhalf jaar verschil in.

De Paralympische Spelen De Paralympische Spelen zijn de Spelen voor mensen met een beperking. Deze Spelen worden in het zelfde jaar en in hetzelfde land gehouden als die van de Zomerspelen. De Paralympische Spelen worden georganiseerd door het Internationaal Paralympisch Comité.

Tags:

Leave a comment