Hot!

Nvidia

Nvidia

Nvidia Turing

Nvidia Turing is de nieuwste en beste GPU-architectuur. Twee jaar na de introductie van Pascal, was het een ondraaglijke wacht, maar het was het waard. De Turing-aangedreven Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, RTX 2080 en RTX 2070 staan ​​klaar om de beste grafische kaarten te zijn voor de games die we de komende jaren spelen.We hebben de nieuwe opvolger van ’s werelds krachtigste grafische kaart, de GeForce RTX 2080 Ti, in handen genomenNvidia Turing introduceert realtime ray tracing en artificial intelligence tech in consumenten- en commerciële grafische kaarten. Het is een echte paradigmaverschuiving, want bovenop de nieuwe RTX Quadro-kaarten gaan de nieuwe GeForce RTX-gamekaarten de manier waarop we de beste pc-spellen spelen compleet veranderen.

Nvidia Turing release datum

Zowel de Nvidia GeForce RTX 2080 Ti en RTX 2080 zijn nu beschikbaar voor voorbestelling en zullen op 20 september 2018 hard van start gaan met de GeForce RTX 2070 om op een later tijdstip te volgen. Er zijn ook meer professioneel leunende Quadro GPU’s die in het vierde kwartaal van 2018 zullen verschijnen – wat in het geval van Nvidia op elk moment van 29 oktober 2018 tot 28 januari 2019 betekent – hoe dan ook we verwachten ze snel te zien.We hebben ook rapporten gezien van op Nvidia Turing gebaseerde mobiele GeForce-chips die tegen het einde van 2018 worden gelanceerd. En, als ze bijna net zo krachtig zijn als hun desktop-tegenhangers, zullen we in de nabije toekomst een aantal buitengewoon krachtige gaming-laptops zien .

Nvidia Turing-specificaties

Het belangrijkste kenmerk van Nvidia Turing is de toevoeging van ray-tracing technologie die realistischere beelden en belichting in realtime kan weergeven zonder terug te vallen op programmeertrucs. Deze gespecialiseerde RTX-kernen berekenen in essentie hoe licht en geluid zich verplaatsen in een 3D-omgeving met een snelheid van maximaal 10 GigaRays op de RTX 2080 Ti. Deze gespecialiseerde kernen zullen ook veronderstellen dat op Nvidia Turing gebaseerde grafische kaarten ray tracing tot 25 keer sneller kunnen verwerken dan Pascal.Naast deze RTX-kernen zal de Turing-architectuur ook de Tensor-kern van Volta bevatten. Deze gespecialiseerde kernen zullen kunstmatige intelligentie en neurale netwerken mogelijk maken, zodat Turing-kaarten kunnen leren scènes beter na verloop van tijd weer te geven – iets wat voorheen alleen supercomputers konden doen.Met de mogelijkheid om tot 500 biljoen Tensor-bewerkingen per seconde te leveren, versnelt deze technologie diepgaande leertraining en afleiding. Nvidia is van plan nieuwe AI-gestuurde renderingmethoden te introduceren, zoals deep-learning anti-aliasing, die een hoogwaardige beeldweergave belooft, compleet met de-noising, resolutie schaal en video re-timing.Net als Volta gebruikt Nvidia Turing GDDR6-geheugen – tot 11 GB in de RTX 2080 Ti, die tot 14 Gbps kan klokken, vrij de sprong over de Pascal-powered Nvidia Titan Xp die klokte op 11,4 Gbps.Al met al beschikt de Nvidia Turing over 18,6 miljard transistors in vergelijking met 11,8 miljard Pascal.Wat een mysterie blijft, is of Nvidia’s 12nm productieproces voor Volta is doorgedrongen tot de Turing-line-up van het bedrijf. Buiten dat, hebben we een hoop informatie over Nvidia’s volgende reeks GeForce grafische kaarten.De Nvidia GeForce RTX 2080 Ti is een absolute kolos van een GPU. Met 4.352 CUDA-kernen, 11 GB GDDR6 VRAM met een 352-bit geheugenbus, zal het in staat zijn om 4K Ultra gaming te spelen met hoge verversingsfrequenties voor de komende jaren. Het is geen wonder dat het met zo’n hoog prijskaartje komt.De meer mainstream RTX 2080 en RTX 2070 zijn echter nog steeds vrij indrukwekkend en zullen absoluut de vorige generatie vernietigen. De eerste zal beschikken over 2.944 CUDA-kernen, 8 GB GDDR6-geheugen en zal klokken op 1,5 GHz op de basisfrequentie. De 2070 zal echter een beetje zwakker zijn, komend met 2.304 CUDA-kernen en 8 GB GDDR6 VRAM – het wordt geklokt op een basis van 1.410 Mhz.Dat is alles wat we nu weten, maar er zullen meer kaarten zijn die volgen – we wachten nog steeds op de Nvidia RTX 2060, 2050 en alles ertussenin. Houd deze pagina dus bij de hand met een bladwijzer, want we zullen het updaten zodra nieuwe informatie onze kant op komt.

Nvidia Turing-prestaties

We hebben eindelijk een idee van hoe de nieuwe Nvidia-kaarten zullen gaan presteren. Nvidia heeft een paar grafieken vrijgegeven met details over de prestaties van de RTX 2080, specifiek tegen de GTX 1080 – met een versterking tot 2x op de Pascal-kaart wanneer DLSS (deep learning super-sampling) is ingeschakeld en 1.5x verbetering wanneer DLSS niet is ingeschakeld. Voor games die deze functie niet gebruiken, kijkt u naar een verhoging van de framesnelheid met 20-40%.

Tags:

Leave a comment