Hot!

Nachtjaponnen

Nachtjaponnen

Nachtjaponnen zijn erg lekker om in te slapen. Er bestaan vele soorten nachtjaponnen in verschillende kleuren en stoffen. Als je niet wilt zweten is het handig om te kiezen voor katoen of voor een zachte flanellen stof.

Door de vrouwen wordt in de zomer en het voorjaar vooral veel nachthemden gedragen van zacht katoen, glanzend satijn, elegant zijde en flanel. De mannen dragen tijdens het slapen meestal een simpel T-shirtje.

Nachtkleding

Het is belangrijk dat je nachtkleding comfortabel zit. Ook is het belangrijk dat het makkelijk is om aan te trekken en uit te doen. Natuurlijk moet je er dan ook lekker mee kunnen liggen. Stijl en comfort wordt tegenwoordig ook gecombineerd. Ook beroemdheden lopen ermee rond in huis, want pyjama’s worden verkocht in veel verschillende soorten en printen. Sinds 2016 is het ook hip en populair om je leuke nachthemd, onesie of pyjama te dragen en te delen op social media, zoals Instagram en Snapchat bijvoorbeeld.

Soorten nachtkleding

Nachtkleding of pyjama bestaat uit veel soorten. Ze zijn verkrijgbaar in 2 delen maar ook uit één geheel stuk, deze soort heet dan een onesie.

Dit zijn onder andere de soorten pyjama die mensen dagelijks dragen:

 • Pyjama
 • Velours pyjama
 • Satijnen nachtjurk
 • Onesie
 • Nachthemd
 • Negligé
 • T-shirt
 • Hemd
 • Ondergoed

Voordelen naakt slapen

Sommige mensen slapen ook helemaal naakt. Deze mensen bestaan vooral uit mannen en jongeren. Naakt slapen heeft een aantal voordelen. Naakt slapen zorgt er bijvoorbeeld voor dat je beter, dieper en hygiënischer slaapt. Ook zorgt het ervoor dat je meer calorieën verbrandt.

Hieronder staan een aantal voordelen van naakt slapen uitgebreid beschreven:

 1. Het zorgt voor verbetering van je nachtrust, wanneer je naakt slaapt daalt het temperatuur van je lichaam. Wanneer je een pyjama aan hebt slaap je dus minder goed.
 2. Doordat de temperatuur van je lichaam daalt, heeft het lichaam veel meer energie nodig en werkt het harder om het lichaam toch warm te houden. Hierdoor verbrandt je dus ook calorieën tijdens het slapen. Omdat je je door naakt slapen beter voelt heb je geen trek in suiker, want wanneer je goed uitrust houd je het hongergevoel goed onder controle.
 3. Het is hygiënisch, wat eigenlijk best onlogisch lijkt, maar het is wel echt zo. Als je slaapt met te warme nachtkleding kan het ervoor zorgen dat je lichaam verstoort raakt. Warme pyjama’s zorgen uiteindelijk voor bacteriën en ook voor schimmels. Door middel van naakt slapen doorlucht je je lichaam en kun je je beschermen van bacteriën en schimmels.
 4. Doordat je naakt slaapt voel je je aantrekkelijker en krijg je meer zelfvertrouwen.
 5. ’s ochtends ben je eerder klaar, want omdat je ’s nachts niet zweet hoef je niet te douchen en kan je direct je kleren aantrekken. Dat bespaart dus zeker een hoop tijd ’s ochtends.
 6. Wanneer je naakt slaapt krijgt de huid de tijd om te kunnen ademen en dit is erg goed voor de huid.

Zo zijn er nog een aantal andere voordelen van naakt slapen.

Tags:

Leave a comment