Hot!

Nachos maken

Nachos maken

De nachos zijn een Mexicaans gerecht dat met chips wordt bereid. Ik zelf vind de nachos echt overheerlijk en niet normaal lekker. Vaak worden nachos gegeten met guacamole saus dat echt mijn favoriete saus is, met deze chips. Je kunt nachos op vele verschillende manieren maken; bijvoorbeeld mijn favoriet is dat de nachos met gehakt en kaas. Je moet voor dit gerecht de nachos met gehakt en kaas eroverheen in de oven doen, voor ongeveer 15 minuten. Zodra deze klaar is kun je er heerlijk van genieten samen met een gezonde en overheerlijke guacamole saus. De guacamole saus is is een saus die groen van kleur is en eruit ziet als een soort van papje. De guacamole saus is gemaakt van avocado’s die fijn zij geprakt en hierbij dan zout, peper en knoflook is bij toegevoegd. De nachos worden ook door de Mexicanen en wellicht door andere bevolkingsgroepen gegeten als zowel hoofdgerecht als bijgerecht. Vaak omdat de nachos met gehakt wordt gegeten kan het gerecht ook gezien worden als een hoofdgerecht. De nachos werden in de tweede wereld oorlog uitgevonden door meneer nacho hem zelf. Meneer nacho bereidde het gerecht als eerst voor in zijn restaurant. Meneer nacho was een innovatief man en hield dus van nieuwe dingen uitproberen. Tegenwoordig is de nacho zo beroemd geworden, wereldwijd, dat er zelfs een internationale nacho dag is georganiseerd voor de nacho. Deze internationale dag vindt plaats elk jaar op 21 oktober. Op deze speciale dag worden er natuurlijk veel nachos gegeten.

Om de nachos met gehakt te maken heb je veel verschillende soorten ingrediënten nodig, je hebt natuurlijk een hoop rundergehakt nodig voor het gehakt wat je op de nachos serveert. Verder heb je wat kleine specerijen nodig zoals; uien, tomaten en knoflook. Je kun ook nog je eigen special tint geven aan de nachos door bijvoorbeeld chilipoeder er aan toe te voegen en bijvoorbeeld komijnpoeder. De chilipoeder is wel een overheerlijke combinatie met de nachos.

Je kunt je nachos op verschillende manieren bereiden. Zorg er eerst voor dat je de oven die je gaat gebruiken voor verwarmt op 200 graden. Zorg er voor dat de oven ongeveer 10 minuten is voorverwarmd voordat je de nachos erin doet. Nu ga je alle specerijen snijden en bij elkaar gooien, vergeet niet dat je sommige specerijen nog nodig hebt voor de guacamole saus. Dus zorg ervoor dat je wat overhoudt. Nu ga je het gehakt alvast bakken voordat je deze op de nachos legt. Zorg ervoor dat je een koekenpan met wat olie op het vuur hebt staan zodat je hierin het gehakt kan bakken. Gooi vervolgens het gehakt erin samen met wat olie en de specerijen. Voeg bij voorkeur een paar paprika’s toe. Zodra het gehakt gaar is kun je de nachos met kaas bedekken en het gehakt hierop toevoegen gooi het vervolgens in de over en klaar is kees.

Als de nachos klaar zijn dan kun je deze natuurlijk serveren. Vaak serveert men de nachos met guacamole saus en een fles sterke drank.

Tags:

Leave a comment