Hot!

Monchoutaart

Monchoutaart

Is makkelijk zelf te maken en lekker snel klaar. Een zeer lekkere, maar heftige taart. Eet er dus niet te veel van in een keer!

Dan nog even het verschil tussen Monchoutaart en Cheesecake. Er is eigenlijk geen verschil tussen deze 2 soorten taart. Cheesecake staat voor een taart met verse roomkaas. Monchou bijvoorbeeld. Maar je kan de taart ook maken met heerlijke Mascarpone bijvoorbeeld. Dan is het ook een Cheesecake. Maar geen Monchou taart meer. Spaghetti is pasta. Maar pasta is niet per se spaghetti. Met deze vergelijking hoop ik dat jullie het beter begrijpen.

Ingrediënten

  • 250 gram Bastogne koeken
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram Monchou
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje Klop-fix (Dr. Oetker)
  • 75 gram basterdsuiker
  • 1 blik vlaaivulling

Bereidingswijze

Zorg er allereerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, vooral de Monchou.
Pak de Bastogne koeken erbij en doe die in een stevige papieren of plastic zak. Verkruimel ze met behulp van een deegroller op een houten plank. Wilt u het op een makkelijkere manier doen, kunt u ze ook in een keukenmachine doen. Zorg ervoor dat alles goed verkruimeld is. Eenmaal verkruimelt? Doe de kruimels in een beslagkom. Smelt daarna in de magnetron ongeveer 100 gram roomboter en meng dit vervolgens door de koekkruimels. Meng de koek goed door elkaar en vul dan de bodem van een 24 cm brede springvorm. Druk de kruimels goed op de bodem van de springvorm aan, met behulp van de achterkant van een lepel. U kan er zelf voor kiezen of u de springvorm invet of dat bakpapier gebruikt om de springvorm te bedekken. Zet de bodem ongeveer 15 minuten in de koelkast om hard te worden.

Eenmaal de springvorm ingevet? Pak de slagroom en klop die samen met de Klop-fix en de vanillesuiker stijf in een kom. Doe in een andere kom de basterdsuiker en de Monchou en roer dit goed door elkaar tot een mooi beslag. Dit gaat beter als de Monchou niet ijskoud is, zoals al aan was gegeven in het begin zorg dat de Monchou op kamertempratuur is. Als de suiker en Monchou gemengd zijn mag de slagroom er door.

Meng dit met de Monchou tot een mooi glad mengsel, maar klop niet al te lang.
Doe na het kloppen het Monchou-slagroom-mengsel vervolgens op de kruimelbodem en laat ook dit opstijven in de koelkast. Na een paar uur kan de vlaaivulling over de Monchou heen, en mag de taart weer terug in de koelkast om verder op te stijven. U kunt kiezen voor meest gekozen fruitsoort genaamd kersen, bovenop de taart. omdat dat zo lekker zurig is. Maar met aardbeien of willekeurig ander fruit is deze taart ook zeker lekker!

Tags:

Leave a comment