Hot!

Megalodon

Megalodon

Algemene informatie megalodon

De Megalodon is de grootste roofvis dat ooit geleefd heeft. Hij zag er bijna hetzelfde uit als een haai. Maar er zijn natuurlijk wel wat verschillen, zo had de Megalodon veel meer en veel grotere tanden dan een normale haai. Daarnaast is de haai veel kleiner dan de Megalodon. Er is nooit echt een compleet skelet van de Megalodon gevonden waardoor ze niet precies weten hoe groot deze kon worden. De roofdier was in ieder een van de grootste roofdier onder water.

Periode en tijdvak

De Megalodon leefde in de Mioceen en Plioceen. Dat wil zeggen dat de roofdier vanaf 23 miljoen in de zeeën rond zwom . vermoedelijk is het beest uitgestorven door de kou in de oceaan, periode van de ijstijd. Ook zou het zo kunnen zijn dat er verschillenden soorten hoofdvoedsel van dit beest uitstierf, bijvoorbeeld walvissen. Deze stonden voornamelijk op het menu van de Megalodon.

Gewicht en lengte megalodon

Doordat er nooit echt een compleet skelet van het dier is aangetroffen, kunnen de onderzoekers niet specifiek zeggen hoelang het beest kan worden. Naar schatting de Megalodon wel 13 meter worden. De haai van nu is daar helemaal niets bij. In diverse musea wisten onderzoekers wel dat er bewijs was van deze haai. Hierdoor werd er meer onderzoek gedaan, in tegenstelling tot de normale haai waar er nog heel wat van zijn over heel de wereld. De Megalodon wordt veel gebruikt in films en in series. Ook in horror verhalen is deze haai echt een klassieker. Kijk maar eens naar de film JAWS. Deze film werd gebaseerd op de Megalodon. Er zijn verschillende meningen over de lengte. Sommige mensen vonden dat hij bij de dinosaurus soorten hoorde, andere vonden het juist een uitgegroeide haaiensoort.

Dieet megalodon

De Megalodon was een mooi beest en roofde veel in de vrije natuur. Het was en is de grootste haaiensoort ooit. Hij moest veel eten om zijn lichaam te onderhouden. Hij at veel andere soorten vis of kleinere haaien die hij zag. Hij was de baas in het water en besloot voor zichzelf wat eten en prooi was. De andere haaien aten ook veel maar niet zo veel als de Megalodon. De Megalodon was door het jagen en het eten altijd actief en kon zo een goed dieet opbouwen voor een lekker tussendoortje. Hij was vooral erg fan van bloed, dat is de haai altijd geweest. Als de Megalodon bloed rook kwam hij gevaarlijk in actie en kon je beter uit de buurt blijven van deze vis.

Natuurlijke vijanden

De Megalodon had geen vijanden in het wild en ook niet onderwater. Hij was hier de baas en niemand anders kon hem wat maken. dat is ook wel logisch aangezien het beest zo groot was dat iedereen bang ervoor was. De vissen onderwater hoefden ook niks uit te halen bij deze Megalodon want ze wisten dat ze never nooit konden winnen van deze grote en machtige haaiensoort. De andere haaien waren van dezelfde soort en konden redelijk opschieten met deze haai. Hoewel ze geen familie zijn waren er soms wel eens omstandigheden maar nooit echt grote dreiging aan beide kanten.

Tags:

Leave a comment