Hot!

Machu Picchu

Machu Picchu

Machu Picchu, als je van de mooiste plekken op aarde houdt heb je dit wel is voorbij zien komen. Machu Picchu is een van de mooiste steden op aarde en bevindt zich in Peru. Peru is een Zuid Amerikaans land en heeft 32,17 miljoen inwoners. Het land bevindt zich aan het zuiden van Ecuador, het westen van Brazilië en het noorden van Bolivia en Chili. Peru is over het algemeen een best wel groot land. Zo is het land Peru maar liefst 35 keer zo groot als Nederland.  

Machu Picchu ligt in het Zuiden van het land Peru en telt erg weinig inwoners. Zo zijn er maar 8400 inwoners in dit gebied. Dit komt doordat het stuk land wat Machu Picchu genoemd is een nogal heuvel en berg achtig gebied is. Deze stad is opgebouwd en ontwikkelt door de Inca’s. De Inca’s zijn hun stam begonnen in Peru in het stadje Cuzco. Maar tientallen jaren later waren ze over een groot deel van Zuid-Amerika te vinden. Zo hadden ze bevolking groepen in Peru maar ook in Argentinië. Er zijn daarom ook 6 verschillende soorten Inca groeperingen. Ze hebben de volgende benamingen: Pachacuti, Tupac Inca, Tupac Inca, Hauyna Capac, Huashcar en Atahuaipa.  

De stad Machu Picchu valt sinds 1983 onder het kopje wereld erfgoed en mag dus niet betast worden door externe factoren. Vooral veel toeristen komen op de stad af omdat het een wonderbaarlijke zicht heeft. Zodra je het berggebied in het echt mag bewonderen dan zul je er gegarandeerd verbijsterd van staan. Het enige nadeel is wel dat je de bergen met de voet moet bewandelen om zo bij de meest indrukwekkende locatie te komen. Dit is boven op de berg. Om bij het Machu Picchu gebergte te komen moet je met de trein naar het laagstgelegen stadje reizen. Dit is het stadje Aguas Calientes. De enigste trein die hier naartoe rijdt is de trein vanuit het wat grotere stadje Cuzco. Ook zijn er veel tropische dieren te zien in dit gebied en heeft het land ook een tropisch klimaat. 

Huayna Picchu, Dit is de benaming van de ‘’jonge berg’’. De meeste mensen die naar het Machu Picchu gebergte reizen komen speciaal voor deze berg hier naartoe. Dit komt doordat het gebergte een verbijsterend uitzicht heeft en daarnaast veel mooie plekken. Ook heeft de berg aan de top een vorming gekregen doordat er in de geschiedenis veel bewoners van de plek mee aan de slag gingen. De Huayna Picchu berg heeft een hoogte van maar liefst 2700 meter en is alleen te voet te bezoeken. Doordat dit een historisch gebied is dat onder het wereld erfgoed gedeelte valt mogen er geen dieren meegenomen worden naar deze plek. Dit zodat het gebied zo goed mogelijk in takt blijft en onbeschadigd achter wordt gelaten. Daarnaast zijn er een aantal historische mijnen te vinden in het stadje en is er veel graniet en andere soorten mineralen te vinden. Het pad die je moet bewandelen om bij deze mooie locatie te komen heet het Inca pad en hier mag je alleen onder begeleiding overheen gaan.  

Kortom Machu Picchu is een verbazingwekkende stad die je zeker een keer moet bezoeken en dient zeker op je bucketlist te staan. 

Tags:

Leave a comment