Hot!

Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles, officieel de stad Los Angeles (ook L.A. genoemd), is een stad in het zuiden van Californië, in de Verenigde Staten. Er wonen 3.847.400 mensen in de stad en meer dan 18 miljoen mensen in de L.A. regio. De stad heeft een oppervlakte van 1200 vierkante kilometer. L.A. heeft de op één na grootste bevolking van elke stad in de Verenigde Staten, de eerste is New York City. Het is ook de grootste stad van Californië.Ligging.

Los Angeles is een hele grote stad en de randen van de stad liggen ver van het centrum, van de stranden tot de bergen. Het Santa Monica-gebergte loopt door de stad en scheidt het in de San Fernando-vallei in het noorden en het bekken van Los Angeles in het zuiden. De Los Angeles-rivier loopt ook door de stad, zo’n 51 mijl (82 km). Los Angeles beweegt zich elk jaar ongeveer een kwart inch (6.3 millimeter) naar het oosten. Het wordt veroorzaakt door de tektonische platen en ruwe grondgeografie van de stad en omdat Los Angeles op korte afstand ligt van de San Andreas-breuk. Dit brengt Los Angeles en San Francisco 2,5 centimeter dichter bij elkaar elk jaar.

Klimaat Los Angeles

Het klimaat in Los Angeles is een mediterraan klimaat. Het weer is meestal warm en droog tijdens de zomer, en het is mild en meer regenachtig in de winter. Het weer is anders, afhankelijk van hoe ver weg van de oceaan je bent, dus plaatsen in de buurt van het strand worden meestal niet zo warm in de zomer. Het komt zelden voor dat de temperatuur onder het vriespunt komt. De stad ontvangt elk jaar ongeveer 15 inch (386 mm) regen, hoewel het bedrag van jaar tot jaar enorm kan veranderen.Bezienswaardigheden.L.A. heeft veel beroemde bezienswaardigheden. Er zijn veel zeer lange stranden, zoals Venice Beach. Veel bezoekers gaan naar Hollywood, de thuishaven van de Hollywood Walk of Fame en het Chinese theater van de Mann (Grauman), een grote bioscoop. Los Angeles heeft ook veel mooie musea zoals het L.A. County Museum of Art en het Getty Museum. Een andere bezienswaardigheid is de Los Angeles City Zoo. Los Angeles is de enige grote stad ter wereld met een actieve populatie wilde bergleeuwen.Industries.Los Angeles staat bekend om zijn grote film- en televisie-industrie. Een groot deel hiervan bevindt zich in Hollywood. Sommige militaire vliegtuigen worden daar ook gemaakt. De muziekindustrie is ook geconcentreerd in het gebied. De stad is ook een bankcentrum. Het San Pedro-gebied heeft een drukke haven.Geschiedenis.De naam Los Angeles komt uit de Spaanse taal en betekent “The Angels”. De naam is een afkorting van de oorspronkelijke naam van de plaats. De oorspronkelijke naam is “El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río Porciúncula. Los Angeles werd gesticht in 1781 terwijl het gebied binnen de grenzen van de Viceroyalty van Nieuw-Spanje lag. Het gebied was eerder verkend door twee Franciscaanse priesters genaamd Junipero Serra en Juan Crespi en na de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog kwam de regio in handen van Mexico, die vervolgens in 1848 de controle over Californië aan de VS overdroeg. Op 4 april 1850 werd Californië Californië een staat van de VS. Los Angeles begon een halve eeuw van snelle groei nadat de spoorwegen in de jaren 1870 in de stad aankwamen. Los Angeles was de thuisbasis van de Olympische Spelen in 1932 en 1984. Het zal gastheer zijn voor de Olympische Spelen in 2028. Drie keer brak de stad uit tijdens rellen, in 1943, in 1965 en in 1992, die allemaal werden gemotiveerd door raciale onrecht tegen minderheden. In 1994 heeft een aardbeving 72 mensen gedood en vele gebouwen beschadigd.

Tags:

Leave a comment